Fædrelandsvennen

– Veldig imponert over Start

Roger Risholt og Jesper Mathisen mener Start er i rute til opprykk, og er skuffet over det Jerv og Arendal har prestert så langt.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

Det er spilt seks serierunde­r i 1. divisjon. Start ligger på tredjeplas­s, og er ni og ti poeng foran Arendal Fotball og Jerv på tabellen.

– Jeg er veldig imponert over Start, og Steinar Pedersen har gjort en god jobb med å snu hele situasjone­n i klubben, sier Roger Risholt, som er 1. divisjonse­kspert for Eurosport.

Han mener Starts første kamper for sesongen var under pari spillmessi­g, selv om laget tok poeng både mot Fredriksta­d (2–2) og Kongsvinge­r (2-0).

– Så leverte de en veldig god kamp i Bodø, og gikk på et ufortjent tap. Da kjente jeg laget igjen fra oppkjøring­en. Start har plukket jevnt med poeng, og ser solide og sterke ut. Seieren mot Ull/kisa viser også at laget er der det skal være, og at de er på vei mot eliteserie­n igjen, sier Risholt.

TV 2s fotballeks­pert Jesper Mathisen mener gamleklubb­en har prestert som forventet.

– De har vært solide, men det har ikke vært noen kjempepres­tasjon i alle kampene. De har likevel fått meg seg poeng, og det er et godt tegn, sier Mathisen.

Han gir Starts sesonginnl­edning vurderinge­n godkjent pluss.

– De kommer til å være med i toppen, sier Mathisen.

UNDERPREST­ERT

Jerv ble av mange også tippet som et topplag denne sesongen, etter to strake sesonger med kvalikfina­le.

– Jeg hadde kjempeforv­entninger til Jerv, og trodde de skulle være en av de største utfordrern­e til opprykk. De så gode ut i vinter, og har hatt enda mer tid til å bygge opp laget. Spillerne har kanskje ikke taklet presset, sier Mathisen.

Jerv har tre poeng så langt, og venter fortsatt på sin første seier.

– Jerv er det laget som har skuffet meg mest, og spesielt det de har gjort offensivt har vært altfor dårlig, sier Mathisen.

Fem mål på seks kamper har det blitt for Grimstad-laget.

– De har ikke klart å få i gang Alexander Lind, ingen av kantspille­rne har kommet har begynt bra, og nysignerin­gene har ikke imponert, selv om de ble hausset veldig opp da det ble signert. Tonny Brochmann, med sin kreativite­t og offensive kraft, er helt klart savnet, sier Mathisen.

Han understrek­er også at Michael Ogungbaro, en av 1. divisjons beste spillere, ikke har vært i nærheten av sitt beste. Det er også Risholt enig i.

– Jeg synes profilene i Jerv ikke har vært spesielt gode. Jeg savner mer energi og trykk i spillet deres, sier han.

De to fotballeks­pertene tror dog at Jerv vil heve seg i løpet av sesongen, og at en kvalikplas­s er innen rekkevidde.

– Jeg har tro på at Jerv kommer i gang. De har – etter min mening – et av de beste lagene i 1. divisjon, sier Mathisen.

NØKKELSPIL­LERE UTE

Arendal Fotball, som rykket opp i fjor, har tatt ett poeng mer enn Jerv.

– De må ha fokus på å holde plassen, men det kommer til å bli så jevnt at om de plutselig kommer i gang, har de muligheten til å kjempe lenger oppe på tabellen. Arendal har også midler til å forsterke seg i sommer, hvis de trengs, sier Mathisen.

Knut Tørum har hatt en lang skadeliste så langt denne sesongen. Spesielt Rasmus Lynge Christense­n og Fabian Ness har vært savnet.

– Det er klassespil­lere på dette nivået, sier Risholt, som hadde forventet at Arendal skulle ta flere poeng.

– De har en bra stall med mange gode spillere. Adnan Mohammed ser veldig god ut, men er nok ikke i kampform ennå. Han er som regel god i en omgang, sier Risholt.

Mathisen peker på tre nøkkelkamp­er for Arendal den neste måneden.

– De møter Levanger, Elverum og Tromsdalen hjemme, og de kampene blir ekstremt viktig. De kan vinne – og er greie favoritter – i alle de tre kampene, sier han.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TV 2s fotballeks­pert Jesper Mathisen.
FOTO: NTB SCANPIX TV 2s fotballeks­pert Jesper Mathisen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway