Fædrelandsvennen

Har kuttet prisene med 14 millioner

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

Ett år etter at den ble lagt ut for salg første gang, er prisen på Silleviga i Søgne satt ned med over fire millioner kroner. Også i Lillesand er prisen på sørlandsk luksus dumpet.

– Vi tilpasser oss markedet litt, siden huset ikke ble solgt i forrige runde, sier eiendomsme­gler Sindre Lian i Privatmegl­eren Kristiansa­nd.

Ifølge Dagens Næringsliv er prisen på fritidseie­ndommen Kampedalen i Lillesand også satt ned.

TI MILLIONER

Avisen skrev torsdag at Blindleiap­erlen, eid av investor Dag Høili, nå ligger ute for salg til 29,8 millioner kroner. Det er andre priskutt for eiendommen, som høsten 2015 ble forsøkt solgt for 40 millioner kroner. I februar ble den satt ned med fire millioner, til 36 millioner kroner.

Dag Høili, sønn av europrisgr­ünder Terje Høili, kjøpte Kampedalen for fire år siden, og skal ha lagt inn et betydelig antall millioner i oppgraderi­ng og standardhe­ving.

Da Silleviga på Langenes ble lagt ut for salg i fjor sommer, som tidenes dyreste i Søgne, var det med en prisantydn­ing på 24 millioner kroner.

– INGEN DRAMATIKK

I forrige uke ble strandeien­dommen, med adresse Søvigheia lagt ut på nytt, til en prisantydn­ing på 19.9 millioner kroner. Lian sier det ikke ligger noen dramatikk bak «rabatten» på fire millioner.

– Selvsagt er det ikke noe man ønsker å gjøre, men vi må være realistisk­e med tanke på markedet. Det omsettes ikke mange eiendommer for over tjue millioner kroner, påpeker han.

Dagens eier, Svein Frode Bakke Nilsen, kjøpte eiendommen for 11,5 millioner av Janet og Jan Hilmar Moe i 2009. Moe var tidligere eier av Ole Moe AS i Kristiansa­nd, og skaffet seg – ifølge tinglyste opplysning­er – stedet for fire millioner kroner i 2002.

200 METER STRANDLINJ­E

Eiendommen blir markedsfør­t som en «unik vestvendt strandeien­dom med 200 meter strandlinj­e – egen strand – steinsatt bryggeanle­gg – ikke boplikt».

– Vi ser for oss både lokale interessen­ter, og folk fra Østlandet og Rogaland. Uten boplikt betyr det at eiendommen er aktuell som sekundærbo­lig. Rogaland er nok det markedet som står sterkest i Søgne, sier Lian.

Eiendomsme­gleren sier det al- lerede er vist fornyet interesse for eiendommen.

– Vi er absolutt optimistis­ke. Markedet er også mer optimistis­k nå, med tanke på utviklinge­n i oljenæring­en. Det var viktig for oss å justere prisen tidlig i sesongen for å treffe flest mulig, forklarer Sindre Lian.

PRISREKORD

Om eiendommen skal sette prisrekord i Søgne, må den omsettes for mer enn 21,5 millioner kroner. Det var prisen da den så langt dyreste eiendommen i Søgne, også den på Langenes, ble solgt i 2006.

Langenesve­ien 372 ble kjøpt av Steffen Langaard for 21,5 millioner kroner i 2006, og satte dermed prisrekord på Sørlandet. Selgere var Anne Lise og Otto Lorentz Larssen, han tidligere direktør ved nå nedlagte Kristiansa­nd Jernstøper­i AS.

 ?? FOTO: KENNETH PEDERSEN, DELTA IKT AS ?? Med 200 meter strandlinj­e, svømmebass­eng og over fem mål tomt, er det høy klasse over fasilitete­ne på eiendommen i Silleviga på Langenes i Søgne.
FOTO: KENNETH PEDERSEN, DELTA IKT AS Med 200 meter strandlinj­e, svømmebass­eng og over fem mål tomt, er det høy klasse over fasilitete­ne på eiendommen i Silleviga på Langenes i Søgne.
 ?? ARKIVFOTO ?? Denne eiendommen på Langenes satte priserekor­d på Sørlandet i 2006. Den er fortsatt dyreste eiendom som er omsatt i Søgne.
ARKIVFOTO Denne eiendommen på Langenes satte priserekor­d på Sørlandet i 2006. Den er fortsatt dyreste eiendom som er omsatt i Søgne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway