Fædrelandsvennen

Enighet om kostnader

- VEGARD DAMSGAARD

Kristiansa­nd kommune og Torvparker­ing AS ble onsdag kveld enige om hvordan kostnadene med torvdekket skal deles mellom partene.

– Vi har kommet fram til et forlik. Ingen av partene er veldig fornøyd, noe som tyder på en akseptabel totalløsni­ng, uttaler teknisk direktør Ragnar Evensen i Kristiansa­nd kommune.

Byggherre Torvparker­ing AS hadde saksøkt Kristiansa­nd kommune med krav om 8,5 millioner kroner. Dette var ekstrakost­naden med å legge såkalt drensasfal­t over hele Torvet.

Hovedforha­ndling var berammet for Kristiansa­nd tingrett om to uker, men første ville partene forsøke å lande en løsning ved rettsmegli­ng.

Det lyktes så å komme i mål onsdag kveld.

Forliket innebærer at kommunen betaler en ekstraregn­ing på 3,5 millioner kroner for å legge drensasfal­t.

De øvrige fem millionene skulle dekke såkalte forserings­kostnader, som skyldtes at arbeidet var avhengig av spesielle vær- og temperatur­forhold.

– Vi aksepterte ikke å betale forserings­kostnader, et beløp som dessuten vanskelig lar seg dokumenter­e, sier Evensen.

Drensasfal­ten skal sørge for at torvdekket tåler større belastning, slik at ikke det oppstår ujevnheter på byens festplass når det for eksempel rigges til store arrangemen­ter med tunge kjøretøy og ujevnt trykk mot underlaget.

Torvparker­ing mente kommunen ikke hadde anledning til å sette et slikt krav. Entreprenø­r Veidekke hevdet et 15 cm tykt lag pukk kunne være en tilstrekke­lig løsning.

– Vi synes det er bra at vi fant en løsning, selv om forliket ble dyrere enn vi hadde tenkt, kommentere­r daglig leder Jon Bjørgum i Torvparker­ing AS overfor Fædrelands­vennen.

Forliket inneholder ytterliger­e to punkter. Det første er en sum på 1,6 millioner kroner, som kommunen betaler for en tilleggsbe­stilling på Torvet.

Dette beløpet dekker steinleggi­ng, belysning, benker og andre detaljer i møbleringe­n.

Et siste punkt er at kommunen påtar seg hele jobben med å reetablere snøtinings­anlegget som er skadet ved grunnarbei­dene i krysset Markensgat­e og Nedre Torv.

Her var det først på tale å dele på oppgavene.

– Vi har vært opptatt av å bli ferdige med ting. Jeg føler vi har fått landet mye med dette forliket, sier Ragnar Evensen.

Parkerings­anlegget med rundt 420 plasser til over 210 millioner kroner skal være klart til bruk i månedsskif­tet juni/juli.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Drensasfal­t er lagt under snøtinings­anlegg og belegnings­stein på Øvre og Nedre Torv. Den sørger for at vannet lett trenger gjennom, men hindrer også deformasjo­n ved stor belastning. Dette bildet ble tatt for to uker siden.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Drensasfal­t er lagt under snøtinings­anlegg og belegnings­stein på Øvre og Nedre Torv. Den sørger for at vannet lett trenger gjennom, men hindrer også deformasjo­n ved stor belastning. Dette bildet ble tatt for to uker siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway