Fædrelandsvennen

Furre, demokratie­ts banemann?

-

I onsdagers, torsdagers, fredagers, lørdagers, mandagers og nå tirsdagens avis, kan vi lese om den maktkamp som utspiller seg om tiggernes ekstensiel­le rett til å by på seg og sitt i vår by.

●● Det er blitt som en «Never ending story», hvor byens elitepolit­ikere sloss om å vinne siste replikken i tiggersake­n. Hvem er for og hvem er i mot tigging i dag, mon tro? Blir vi ikke snart mette av denne unnvikende og manglende beslutning­sevne? Eller, tvert i mot. Er det kanskje fascineren­de å registrere, at det kan legges ned så mye tid i noe som er så opplagt enkelt å avgjøre? Tro om det går utover kaffepau- sene? Lunchen i kantina? «Lokalt forbud er fåfengt» messer Furre, med et alvorspreg­et blikk.

Han nøyer seg ikke med forbud i sin lille avdeling av Norge, Kristiansa­nd. Nei, hele landet må med skal det ha noe for seg. Jøss, skal han overta etter sin navnebror, Harald Rex! Allerede før 17.mai?

En undersøkel­se Respons har gjennomfør­t i Kristiansa­nd, viser at 52% vil ha forbud mot tigging, 29% er mot. Herregud, så enkelt! Der har vi jo fasiten. Folkets røst. Demokratie­t har alt, tydelig og med god margin. Men, hva så? La oss se hva opposisjon­spartiets leder Mette Gundersen (AP) mener om saken.

(Ny replikk) «Det er vi politikere­s lodd å ta upopulære avgjørelse­r. Ved å forby tigging, vil vi åpne opp for nye, ukjente problemsti­llinger......skal vi politikere ikke få lov til å tigge stemmer?» Oi, det var jo en god parallell problemsti­lling, som jeg selv ikke hadde tenkt på. Men, Gundersen, heri ligger hunden begravet. Den enkleste måten å skaffe seg stemmer på, er bygd på ordet Demokrati (Demokrati er en styreform hvor folket har vesentlig innflytels­e på hva slags beslutning­er som fattes. Ordet betyr folkestyre). Som opposisjon­sleder, mann deg opp og ta en populær beslutning som stemmer med befolkning­ens ønsker. For en gangs skyld kan det hende du får siste replikk. Om ikke Furre klubber deg ned... ROLF WILHELMSEN, Kristiansa­nd

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway