Fædrelandsvennen

Diverse om Nav

-

Nav-kommunikas­jon: service eller mangel på service.

●● Stortinget har bestemt at mest mulig kommunikas­jon mellom befolkning­en og det offentlige skal foregå digitalt.

Men det er jo fristende å spørre det samme Storting om de har tenkt på hvilke negative konsekvens­er det får for mange mennesker som ikke har, og ikke kan benytte seg av, digitale hjelpemidl­er.

Tjenestene til Nav er så viktige at en må forvente at brukerne kan benytte dem på en enklere måte, enn hva vi nå ser blir tilfellet. Da vi arbeidet for å opprette Nav, trodde vi at det nå skulle bli enklere å få nødvendig hjelp og service for den enkelte. I stedet opplever vi at det blir vanskelige­re.

Avdelingsd­irektøren i Vest-agder mener at omlegginge­n som Nav nå gjennomfør­er vil komme brukerne til gode i form av bedre service. Videre sies det at «det er helt avgjørende at brukerne blir flinkere til å bruke våre nettbasert­e tjenester» dersom pålegget om å drive mest mulig effektivt» kan gjennomfør­es.

Først var det «slippen» som ble tatt vekk.nå skulle en ikke lenger se hva du fikk i pensjon. Brukerne blir bedt om først å lete etter svar på nettet og eventuelt ta kontakt på telefon.nå skulle en tro at det kanskje var enkelt å ta en telefon, men da må du i hvert fall ha god tid og tålmodighe­t, for det kan ta lang tid før du får svar. Og det er nå en gang sånn at mange har problemer med å kommuniser­e via telefon.

Avdelingsd­irektøren mener at omlegginge­n som NAV nå gjennomfør­er vil komme brukerne til gode i form av bedre service. Lurer på hvilken måte det blir bedre service på, når muligheten­e for å få kontakt med NAV blir vanskelige­re for flere brukere?

Etter som det er Stortinget som har bestemt dette, så kunne det kanskje være greit å vite om alle partiene på Stortinget var enige om dette. Og så er det jo stortingsv­alg også i år.

LILLIAN OLSEN

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway