Fædrelandsvennen

En kaotisk blanding

- GUNN-HILDE ERSTAD

ROCK Gorillaz

«Humanz» (Parlophone Uk/warner Music)

Gorillaz sin nye plate er likevel verdt å sjekke ut. Gorillaz ble et verktøy for Blur-vokalist Damon Albarn til å utgi låtmateria­le på en fri måte. Sammen med Jamie Hewlett skapte de fire animerte bandmedlem­mer. Den animerte masken har gjort det åpent for Albarn å hele tiden finne nye samarbeids­partnere. Denne gangen har han gått så langt som å nærmest fjerne seg selv fra lydbildet.

Det har lenge vært usikkert om vi skulle få høre noe mer fra Gorillaz etter utgivelsen «Plastic Beach» for seks år siden. Det har tatt lang tid, og resultatet er mer en massiv mikstape enn et album. Variasjone­ne i musikken er enorme selv om hovedfokus­et ifølge hovedperso­nene er av den feststemte sorten. De fengende låtene «Storbelite» og «We Got The Power» er eksempler, men ellers er dette en kaotisk blanding av både sjanger, lydbilde og personell. Til og med stemmen til hovedperso­nen selv finner man på overrasken­de få spor.

«Humanz» er ikke lett å fordøye. Man trenger flere gjennomlyt­tinger for å få med seg alt som skjer og for å sette pris på musikken. Med hele 26 spor på Deluxe-versjonen er det naturligvi­s noen feilskjær her og der, men låter som «Submission» og «Charger» gjør dette verdt å sjekke ut.

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? Blur-vokalisten Damon Albarn kan leke seg fritt når han gir ut musikk med Gorillaz.
FOTO: AP/NTB SCANPIX Blur-vokalisten Damon Albarn kan leke seg fritt når han gir ut musikk med Gorillaz.
 ?? FOTO: PRESSEFOTO ?? Gorillaz er ute med ny plate, «Humanz».
FOTO: PRESSEFOTO Gorillaz er ute med ny plate, «Humanz».
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway