Fædrelandsvennen

Kong Arthur i ny drakt

- CATHRINE SORDAL

ACTION/EVENTYR «King Arthur: Legend of the Sword»

Australia/usa 2017 12 år

Guy Ritchies film om Kong Arthur og sverdet Excalibur er mildt sagt actionpakk­et. Likte du hans tolkning av Sherlock Holmes, er det mye du vil elske i tolkningen hans av legenden om den mytiske kongen. Dessverre er det også deler av filmen som føles lite som Ritchie, men mer som kopiering av filmer som «Ringenes Herre» og «300: Rise of an Empire».

Gjennom årene har det blitt laget en rekke filmer inspirert av legenden. I «King Arthur: Legend of the Sword» er verken ridderne av det runde bord ennå på plass, eller Sir Lancelot, men vi følger Kong Arthurs vei fra en gatesmart, foreldrelø­s gutt etter at hans maktsyke onkel Vortigern (Jude Law) fratar ham både faren og mora og selv overtar tronen, til han til slutt får igjen sin fødselsret­t som konge av England.

Som sagt så er det de delene av filmen som har en tydelig Ritchie-signatur som er bra, og heldigvis er det mange av dem, spesielt i første halvdel av filmen. Slutten er derimot så dårlig at den nesten ødelegger helhetsinn­trykket. Castingen er også sånn passe. Jude Law overbevise­r ikke i rollen som ond trollmann. Ser en bort ifra de tingene som ikke helt henger sammen, og som er direkte latterlige (vil ikke komme med noen spoilers), er det likevel en underholde­nde film store deler av tiden.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway