Fædrelandsvennen

Forbereder seg til «tidenes seriekamp» mot Start

Lørdag skal nyopprykke­de Florø prøve å ryste Start.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Det er trolig den største seriekampe­n vi har hatt i Florø noensinne, sier Florø-trener Terje Rognsø.

Laget fra Sogn og Fjordane spiller sin første sesong på nest øverste nivå i Norge. I forrige runde kom også den første seieren, da Fredriksta­d ble slått 2–1 på bortebane.

– Veldig bra. Det er kjempegøy. Vi gleder oss, sier Steinar Pedersen, Start-trener, når Fædrelands­vennen forteller at Florø kaller dette «tidenes kamp».

Lørdag er det Start som står på motsatt banehalvde­l. Pedersens menn overbeiste i 3–1-seieren mot Ull/kisa, og leverte også en god kamp borte mot Bodø/glimt noen dager før, selv om det ble et 2–3-tap.

– Det er et bra lag vi møter, så det blir en tøff utfordring. Men denne gjengen har ofte vært gode mot bedre lag, og vi har langt fra tapt på forhånd, sier Rognsø, som har fått med seg at Start har kommet til veldig mange innlegg i sine to siste kamper.

– For meg er Start som Fredriksta­d, bare en raskere og bedre utgave. Vi hadde en del utfordring­er med mange innlegg mot FFK også, og det er en av prioriteri­ngene inn mot denne kampen, sier Rognsø.

MANGE UTE MED SKADE

Han er godt fornøyd med poengfangs­ten så langt i årets sesong. Florø har tatt sju poeng, og ligger på en åttendepla­ss etter seks runder.

– Prestasjon­smessig har vi klundret litt så langt i sesongen, og ikke helt fått til det vi har ønsket. Det var fremgang sist, og spesielt kontringss­pillet begynner å sitte bedre, sier Rognsø.

Florø har også hatt store skadeprobl­emer i sesonginnl­edningen. Mot Fredriksta­d måtte også Endre Kupen ut. Han har pådratt seg en strekk, og er ikke aktuell mot Start.

– Det er et stort savn for oss, spesielt offensivt, sier Rognsø.

Ute er også Halvor Solheim-olsen, Christer Husa, Andre Frøyen Reksten og Kristoffer Ryland.

– Det har ikke gått helt på skinner innledning­svis, og det var helt håpløst i forrige uke, med ni mann borte, sier Rognsø.

Alle skadene har også ført til at spillerne må bekle uvante posisjoner. Derfor har en spiller som Rashad Muhammed ikke fått vist seg fra sin beste side ennå.

❞ Det er trolig den største seriekampe­n vi har hatt i Florø noensinne. TERJE ROGNSØ,

Florø-trener

– Han har ikke hatt noen god sesongstar­t, og det har litt å gjøre med at han har spilt i en posisjon han ikke behersker like bra, sier Rognsø om kantspille­re som har fått flere kamper som spiss.

HAR IKKE TRENT På GRESS

Da Rognsø snakket med Fædrelands­vennen før sesongen, uttalte han at Start kommer til landets fineste gressbane til kampen i Florø.

De ordene må han ta tilbake, for det er ikke optimale forhold der akkurat nå.

– Banen er bedre enn i forrige uke, og Start bør være godt fornøyd, sier Rognsø.

Florø har fortsatt ikke fått trent på gresset.

– Kanskje torsdag og fredag. Start skal også få slippe utpå det på fredagen, sier Rognsø.

Start har trent på Kristiansa­nd stadion for å bli vant til gress i forkant av kampen.

– Vi ser at Florø er et entusiasti­sk, løpsvillig lag. Men det er vi også, så håper jeg at vi har kvaliteten til å bryte gjennom. Vi har studert Florø bra. Vi har godt humør i gruppa og har trent godt på gress, sier trener Pedersen.

 ?? FOTO: SVEIN RUNE KJØLLESDAL ?? Terje Rognsø, Florøs trener, mener det blir stort å få Start på besøk lørdag kveld.
FOTO: SVEIN RUNE KJØLLESDAL Terje Rognsø, Florøs trener, mener det blir stort å få Start på besøk lørdag kveld.
 ?? FOTO: KIM BØYUM ?? Slik så det ut da Florø sikret seg opprykk til 1. divisjon forrige sesong.
FOTO: KIM BØYUM Slik så det ut da Florø sikret seg opprykk til 1. divisjon forrige sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway