Fædrelandsvennen

Kan gå rett inn på Start-laget

- TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

Abubakar Ibrahim leverte trening det luktet svidd av på Kristiansa­nd Stadion.

– Jeg er utrolig glad for at jeg kan spille igjen. Det ser man kanskje på trening også nå, sier Abubakar Ibrahim etter å ha herjet som spiss på trening på Kristiansa­nd Stadion onsdag ettermidda­g.

Først scoret han alle tre målene på det antatt svakeste laget, før Steinar Pedersen byttet ham med Dennis Antwi. Han svarte med å skru et skudd i krysset bak Opdal.

– En god trening av ham. Du ser at han kvalitetsm­essig er veldig bra, sier Pedersen, som har få å velge i lengst fremme etter at Lars-jørgen Salvesen, Lasse Sigurdsen og Dany N`guessan er skadet.

Ibrahim ble signert allerede i februar, men har ikke spilt obligatori­ske a-kamper for Start ennå. Han spilte i treningska­mpene før sesongstar­t, men spilletill­atelsen fra NFF lot vente på seg. Forsinkels­en skyldtes en sak mellom en tunisisk og en nigeriansk klubb. Fifa ble koblet inn, og dømte den tunisiske klubben til å frigi Ibrahim.

VAR AASE-KONKURRENT

Mandag morgen ble han spilleklar og avgjorde Start 2-kampen mot Tønsberg senere på kvelden. Nå er han aktuell for en startplass mot Florø lørdag kveld. Trolig som spiss i stedet for en formsvak Antwi. Ibrahim er først og fremst høyre kantspille­r, men der skal det mye til å slå seg inn etter Daniel Aases strålende sesongstar­t.

– Vi får ta en diskusjon og vur- dere hvordan vi gjør det. Det å ha spissrolle­n er litt annerledes enn det han er vant med. Det går på struktur og andre bevegelser. Vi får se, sa Pedersen etter trening onsdag.

TRENT HARDT

Selv er Ibrahim klar om han er sjansen.

– Jeg har trent hardt for å være i form til denne sjansen kom. Jeg er så glad for at jeg endelig er spilleklar. Det er helt fantastisk, sier nigerianer­en og smiler fra øre til øre.

– Han du spilt spiss før?

– Ikke så mye. Litt. Men det er en posisjon jeg tror jeg behersker, sier Ibrahim, som hadde en prat med Steinar Pedersen etter treningen.

– Han sa fine ting, og ga meg noen råd, sier Ibrahim og smi- ler igjen.

Gleden har han tydeligvis tatt med seg ut på treningsfe­ltet. Det er sjelden man ser spillere juble for mål på trening. Det gjorde Ibrahim da han scoret på Opdal.

– Jeg så det. Det er sjelden, men veldig bra å vise glede, sier Steinar Pedersen, som lar spillerne forberede seg på naturgress denne uken.

Start spiller årets første kamp på gress lørdag.

– Det er litt annerledes enn kunstgress. Vi så i starten at det var en stund siden spillerne har spilt på gress, meg jeg synes det ble bedre etterhvert. Det er bra vi har muligheten til å trene her, sier Start-treneren.

 ?? FOTO: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN ?? Espen Børufsen og Abubakar Ibrahim på Start-trening onsdag ettermidda­g.
FOTO: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN Espen Børufsen og Abubakar Ibrahim på Start-trening onsdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway