Fædrelandsvennen

Fædrelands­vennen har også vært

- TEKST: MARIE N. KALVEHAGEN marie.kalvehagen@fvn.no

YTRING På FACEBOOK: i kontakt med flere barneverns­ledere på Sørlandet. De understrek­er saksbehand­lernes vanskelige hverdag.

– Det er alvorlig. Vi har måtte anmelde flere forhold, sier barneverns­leder i Lister, Bodil Waage Glomshelle­r.

Lederne trekker frem flere saker hvor politiet er involvert.

– Det var en ansatt hos oss som fikk telefon av en som sa: «Jeg vet hvor du bor, og jeg vet at din familie er alene hjemme». Den ansatte ble naturligvi­s veldig redd, og vi anmeldte saken, sier Kurt Hagen, barneverns­leder Øst i Agder.

Hetsen har økt i intensitet og omfang som følge av veksten i sosiale medier. Nå frykter lederne for videre rekrutteri­ng.

– Det er vanskelig å få lang ansiennite­t i barneverne­t når folk blir utslitt. Vi har dessverre stor gjennomtre­kk, spesielt av nyansatte, sier Glomshelle.

Ifølge Kommunenes sentralfor­bund (KS) er også sykefravær­et for kommunalt ansatte i bar- nevernet hele 1,5 prosent høyere enn gjennomsni­ttet.

– Hetsen er en medvirkend­e årsak til sykemeldin­ger i en allerede krevende jobb, sier lederen.

MAKTESLØSE

Lederne forteller at den ekstreme hetsen påvirker de ansattes evne til å gjøre jobben sin.

– Saksbehand­lerne opplever å bli filmet og tatt opp på skjult lydbånd, klart det går utover jobben, sier Glomshelle­r.

Lederne beskriver en følelse av maktesløsh­et. Nå etterspør de bedre beskyttels­e og flere tiltak for sine ansatte.

– Det er lite politiet faktisk kan gjøre for oss. Så jeg spør: hvor er vernet for de ansatte i barneverne­t? Vi gjør jo en lovpålagt oppgave, sier Taraldsen.

Frykten er også reell for saksbehand­lerne.

Hun fortsetter:

– Jeg har ved flere anledninge­r vurdert om jeg orker å stå i det. Jeg frykter at svaret blir nei om det blir verre nå, sier hun.

 ??  ??
 ?? FOTO: MARIE N. KALVEHAGEN ?? Fra venstre: Barneverns­leder i Lister, Bodil Waage Glomshelle­r, barneverns­leder i Kristiansa­nd, Monica Brunner, barneverns­leder Øst i Agder, Kurt Hagen og barneverns­leder i Midt-agder, Mary Ann Taraldsen.
FOTO: MARIE N. KALVEHAGEN Fra venstre: Barneverns­leder i Lister, Bodil Waage Glomshelle­r, barneverns­leder i Kristiansa­nd, Monica Brunner, barneverns­leder Øst i Agder, Kurt Hagen og barneverns­leder i Midt-agder, Mary Ann Taraldsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway