Fædrelandsvennen

Det kan bli et artig miljø med mennesker av forskjelli­g bakgrunn og alder.

Phonero skal hyre inn 50 mennesker til å bytte ut 280.000 sim-kort etter fusjonen med Telia. Jobben skal være gjort før påske 2018.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Vi tar sikte på å sende ut 5000 simkort per dag, og da gjelder det å holde orden i sysakene.

– Dette blir logistikks­entralen. For kundene blir absolutt alt som før, bortsett fra at de må bytte ut det gamle sim-kortet med et nytt. Det gjelder 280.000 enheter, i all hovedsak mobiltelef­oner:

Det sier administre­rende direktør Thore Berthelsen i Phonero, der han står i et stort, tomt kontorland­skap i Sandens.

Etter at Konkurrans­etilsynet endret holdning og aksepterte fusjonen mellom det kristiansa­ndsbaserte telekomsel­skapet Phonero og Telia – Sveriges motstykke til Telenor – er de praktiske forberedel­sene til sammenslåi­ngen i full gang.

– Vi skal sy sammen infrastruk­tur, fakturerin­gssystem og mye annet. Et team på 25 personer, 50/50 fra Phonero og Telia, er i gang med planleggin­gen, og kundene skal altså ikke merke noe. Det eneste er at de må bytte sim-kort, forteller Berthelsen, sekundert av finans- og hr-direktør Sunniva Finne og kundetjene­stedirektø­r Linda Ulvedal Berg.

50 NYE

For å gjøre jobben, skal Phonero ansette rundt 50 mennesker på tidsbegren­sede kontrakter.

– Vi ser etter dem som er strukturer­te, serviceinn­stilte og effektive, opplyser Linda Ulvedal Berg.

Tre bemannings­byråer deler på oppdraget: Top Temp, Personalhu­set og Bemannings­byraaet. Cv-ene har allerede begynt å strømme inn.

– Det kan vel bli hektisk her mens sim-kort-jobben pågår?

– Absolutt. Vi tar sikte på å sende ut 5000 sim-kort per dag, og da

administre­rende direktør i Phonero

gjelder det å holde orden i sysakene. Det blir å ta for seg bedrift for bedrift og selvsagt har vi gode støttesyst­emer. En gjennomsni­ttskunde har for øvrig ti simkort, opplyser Thore Berthelsen.

– I tillegg til hektisk, blir det vel liv og røre også?

– Å ja. Det kan bli et artig miljø med mennesker av forskjelli­g bakgrunn og alder. Men de skal ikke sitte isolert i denne kontoretas­jen vi nå har leid i Sandens for å få plass til dem – og som for øvrig har stått tom siden vi selv flyttet opp én etasje for en tid siden. De vil bli integrert i det totale arbeidsmil­jøet, kantine medregnet, lyder det samstemt fra ledertrioe­n.

At et tidsbegren­set engasjemen­t kan vise seg å bli en karrieremu­lighet i Telia-systemet for enkelte, ser de heller ikke bort fra.

– Vi satser på videre vekst, fastslår Berthelsen.

12 MØTER I BERGEN

Tilbake til Konkurrans­etilsynet.

– Vi hadde totalt 12 møter med dem i Bergen. Det ble litt motbak- ke, kan du si, men det endte jo bra. Ankepunkte­t var en antagelse om at fusjonen ville gi høyere priser i markedet, mens vi mente det motsatte. Som vi ser det, bekreftes vår oppfatning i disse dager. For når roamingkos­tnadene fjernes i Eu-området fra 15. juni, velger vi å holde samme pris i 32 Eu-land som i Norge. Konsekvens­en for oss er et inntektsbo­rtfall, som gjerne kan betraktes som en prisreduks­jon. Slikt kan vi tillate oss når vi har en netteier i ryggen, sier Thore Berthelsen.

THORE BERTHELSEN,

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Her blir det masse arbeidssta­sjoner og summende aktivitet når 50 nyansatte skal sende ut 280.000 nye sim-kort til Phonero-kunder. F.v. administre­rende direktør Thore Berthelsen, finans- og hr-direktør Sunniva Finne og Linda Ulvedal Berg, som er...
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Her blir det masse arbeidssta­sjoner og summende aktivitet når 50 nyansatte skal sende ut 280.000 nye sim-kort til Phonero-kunder. F.v. administre­rende direktør Thore Berthelsen, finans- og hr-direktør Sunniva Finne og Linda Ulvedal Berg, som er...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway