Fædrelandsvennen

Felttog mot «kolonimajo­ren»

-

Før jul var det flere enn meg som fikk kaffen i vrangstrup­en, da kolonialma­jor Reitan, med vegg- til veggsmil, og tversovere­n på snei, kunne melde at nå hadde han og ”bestevenne­ne” funnet ut at de skulle hjelpe oss forbrukere å velge hvilke varer vi skulle kjøpe.

●● I hyllene skulle nå syltetøy fra Lærum, øl fra Hansa, CB, Mack m/flere, Cola-produkter, divers vaskemidle­r osv. osv. fases ut, og erstattes med produkter fra ”bestevenne­ne”.

Lurveleven­et lot selvsagt ikke vente på seg, og illsinte tromsøværi­nger, sogninger, bergensere, sørlending­er m/flere brukte meget store bokstaver i karakteris­tikken av Ladejarlen­s påfunn.

Han fant det ikke bryet verdt å stille opp til debatt, og sendte sporenstre­ks sin kommunikas­jonsdirekt­ør, en superblid blondine med avvæpnede smil og fakter, som kunne fortelle at de ”skulle bare rydde litt i hyllene, slik at de kunne få plass til varer fra lokale leverandør­er”. For oss her i sør, betydde det blant annet at nesten alle produktene fra CB og Nøgne Ø ble kastet ut. Inn skulle som erstatning øl fra Ringnes/carlsbergg­ruppen komme. (Bestevenne­ne). Nå håpet selvsagt team Reitan at protestene skulle legge seg rimelig raskt, og at de skulle få lokket kundene tilbake med litt ekstra rabatter hist og her.

Dette ser heldigvis ikke ut til å virke helt etter planen, og i mediene kan man lese at ting ikke går

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway