Fædrelandsvennen

Nei, Bibelen er ikke sann

-

Altså, Bibelen er muligens subjektivt sann for de som allerede tror på Gud/jesus, men objektivt sett er dette ingen faktabok.

●● I sitt innlegg 2. mai - «Bibelen er Guds ord.» - forundrer Oddbjørn Iglebæk seg over «hvorfor må vi tolket ordet?». Dette selvpåståt­te «Guds ord» har alltid blitt tolket, forskjelli­g, og tolkning er subjektivt, akkurat som all religionsf­orståelse. Å fremstille innholdet som bokstaveli­g sant, er - tatt i betraktnin­g hva som faktisk står skrevet - en absurd form for alternativ fakta. (Noe for Trump?)

Bibelen påstår at «Hver bok i Skriften er innblåst av Gud.».

Iglebæk på sin side skriver at forfattern­e var «drevet av Den hellige ånd», og at uansett hvor i Bibelen vi leser «så kan vi vite at det er Gud som taler til oss.». Her skyter Iglebæk seg selv i foten, ettersom Bibelen fremstille­r Gud som en blodtørsti­g, hevngjerri­g og psykopatis­k massemorde­r. Men ettersom Bibelen lyver om mye, er Gud kanskje ikke så grusom som Bibelen påstår.

De som i sin tid diktet opp innholdet var åpenbart uopplyste og uvitende, mens vi i dag faktisk vet bedre. Bibelen inneholder mer feil enn det er plass til her, men et par eksempler kan vi ta. Bibelen/gud sier at Gud: Skapte jorden før han skapte solen, men solen er eldre enn jorden.

Laget de to store lysene, men månen reflektere­r kun lys.

Skapte Adam og Eva (av hhv. støv og ribbein) og at alle mennesker stammer fra dem, men evolusjon er veldokumen­tert og ettertrykk­elig bevist.

Druknet 99,99% av alt liv på jorden utenom de utvalgte ombord i arken, men det har i menneskets levetid aldri vært en global flom som dekket Mount Everest.

Det vites ikke om historien om Jesus og de «mange hellige» (Matt 27:52) zombiene er sann eller ikke, for det finnes ingen bevis for disse ekstraordi­nære hendelsene. Dessuten, hva er det egentlig som får voksne mennesker til å tro på zombier?

Dersom Bibelen er sann og er Gud som taler til oss, slik Iglebæk påstår, hvorfor inneholder den da så mye feil? Burde ikke Gud korrigert sine ghostwrite­rs når det de skrev er en salig blanding av uvitenhet og plagierte historier?

Det er lite sannsynlig at Iglebæk har vilje/evne til å akseptere fakta som går imot hans personlige tro, men det endrer uansett ikke på at Bibelen/gud lyver. Iglebæk og andre står selvsagt fritt til å tro på Bibelen og til å påstå at den er sann. En slik påstand har riktig nok ikke rot i virkelighe­ten, men heldigvis for dem så handler religion om hva man tror, ikke om hva man vet.

CHRIS SVENDSEN

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway