Fædrelandsvennen

JOWST har ikke rukket å lese alle gratulasjo­nene

- NTB

Etter noen få timers søvn gjorde JOWST seg klare til å dra hjem fram Eurovision Song Contest i Kiev. I bagasjen var en tiendeplas­s og en haug med gratulasjo­ner.

Natt til søndag ble det klart at Portugal vant årets utgave at verdens største og lengstleve­nde musikkonku­rranse. Men for de norske deltakerne, JOWST og deres låt «Grab The Moment», var tiendeplas­sen omtrent som å vinne.

– Det var spennende, men det føltes som vi allerede hadde vunnet, sier vokalist Aleksander Walmann når NTB møter Eurovision-deltakerne før avreise til flyplassen dagen derpå.

– Vi skjønte ganske tidlig at Portugal stakk i ledelsen. For meg ville det vært det samme å komme på andre- eller tiendeplas­s. Å vinne hele konkurrans­en hadde vært veldig stas, men vi er superfornø­yde, forteller Joakim With Steen, alias JOWST.

Walmann omtaler vinnerlåte­n, Salvador Sobrals «Amar pelos dois» («Kjærlighet for begge»), som ekte og nesten som filmmu- sikk fra 1950- eller -60-tallet. Den var både morsom og litt rar, legger Steen til.

– Eurovision står jo for show, og alle legger mye, mye tid i dans, koreografi og lysshow. Det hadde ikke han. Han hadde bare seg selv og det fine bakgrunnss­poret. Og alle hadde lampene på mobilene sine istedenfor lightere.

Søndag hadde «Grab The Moment blant annet klatret helt opp på tolvteplas­s på den generelle Spotify-lista i Litauen. Og i løpet av natten har gratulasjo­nene strømmet inn på telefonene.

– Jeg har ikke hatt våkenkapas­i- tet nok til å gå gjennom alle meldingene ennå, sier Steen.

– Jeg har jo nesten ikke rukket å ta inn at vi vant i Oslo Spektrum engang. Og nå har vi tiendeplas­s i Eurovision. Det blir nok et par uker i rolige Porsgrunn for å prøve å ta inn det her, sier vokalist Aleksander Walmann.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? – Det var spennende, men det føltes som vi allerede hadde vunnet, sa vokalist i JOWST Aleksander Walmann før hjemreisen.
FOTO: NTB SCANPIX – Det var spennende, men det føltes som vi allerede hadde vunnet, sa vokalist i JOWST Aleksander Walmann før hjemreisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway