Fædrelandsvennen

Fra finale foran 70.000 til Florø stadion

Nigel Reo-coker sammenlign­er Start med Manchester United.

- TEKST: HERMAN FOLVIK herman.folvik@fvn.no

13. mai 2006 ble det tap på straffer mot Liverpool på en stappfull Wembley stadion, en av de helligste fotballkat­edralene.

13. mai 2017 får han fem minutter for Gudmundur Kristjanss­on borte mot Florø i norsk 1. divisjon på en stadion som ifølge Henrik Robstad kunne minne om første runde i cupen.

– Mange spør meg om det, men det er fotball. Jeg har vært heldig i karrieren min og fått spille på de største stadionene med 90.000 tilskuere. Men i bunn og grunn er jeg bare glad for å ha spilt en kamp igjen. Det er lenge siden, sier Reo-coker til Fædrelands­vennen.

– Sammenlign dette med å spille FA Cup-finale mot Liverpool?

– Haha, det er en stor forskjell. Men jeg lever ikke i fortiden. Jeg er glad for at jeg har opplevd det, men nå er jeg mest fornøyd med å være her. Når jeg spilte i West Ham var vi på oppkjøring­er i Finland og Sverige hvor vi spilte kamper på arenaer som denne, sier Reo-coker.

– EN GOD SEIER

Etter kampen løp han intervalle­r med de andre reservene, men tok seg tid til å prate begeistret om hva lagkamerat­ene gjorde foran 1550 tilskuere i Florø.

– Det var en god seier borte. Det viktigste er å vinne. Man vil ikke alltid spille fantastisk­e kamper, men det handler om å skaffe seg vinnerment­aliteten. Jeg har flere ganger vært med å spilt mot Manchester United og vært bedre enn dem, men de vant alltid kampen likevel. Den mentalitet­en er ekstrem viktig og jeg er glad vi har den, sier Reo-coker, som har spilt over 200 kamper i Premier League.

– Forhåpentl­igvis kan kunnskapen og erfaringen min hjelpe laget for å rykke opp. Det er godt å være Start-spiller. Jeg elsker spillet fortsatt og skal gripe denne sjansen.

Etter han kom inn var han mest opptatt av å roe ned spillet og ga klare beskjeder til sine medspiller­e.

– Vi spilte bra i perioder og hadde flere gode angrep, men vi må være realistisk­e når vi spiller på bortebane. Derfor er dette en stor seier. Jeg føler meg bra. Jeg er klar for kamper nå. Jo mer jeg får spille, jo bedre vil jeg bli, mener midtbanesp­illeren.

ET HELT ANNET NIVÅ

– Du har vært i Start i drøye to uker. Hvordan vurderer du nivået?

– Det er annerledes. Vi har noen veldig bra spillere, men det er ett helt annerledes nivå fotball. Det er mye fart og fysikk akkurat som i England, men kvaliteten i valgene og med ballen er det som er annerledes fra de beste lagene. Vi har et bra lag i en tett liga, sier engelskman­nen.

Steinar Pedersen, Start-trener, sier dette om sluttminut­tene til Reo-coker:

– Vi gjør det på et tidspunkt der det bare er å la han få kjenne på hva norsk fotball. Det er stor forskjell på norsk 1. divisjon. Det er et tempo og jag han må venne seg til, mener Pedersen.

OVERRASKET START-SPILLER

Lagkamerat­ene gledet seg over å få se Reo-coker og Abubakar Ibrahim i Start-trøye.

– Det er gøy at Abu kommer inn og kjører et brassespar­k. De kommer begge inn og gjør det bra. Det er viktig: Det er mange som leverer på et høyt nivå for tiden, sier Espen Børufsen, som har latt seg overraske av Reo-coker

– Jeg synes han har vært bra til nå. Han har trøkk i måten han spiller på og er god med ball og til å styre spillet. Det har vært kjempebra og jeg har blitt veldig positivt overrasket, forteller Børufsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway