Fædrelandsvennen

Omdal blir ny sjef i Siem

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Idar Hillersøy har fått jobb hjemme i Stavanger og slutter hos Siem Offshore. Bernt Omdal tar over sjefskonto­ret.

– Jeg har bodd i en koffert i fem år og har en sønn på 15 hjemme i Stavanger som godt kunne trenge å se pappa litt oftere, sier Idar Hillersøy (53).

Mandag kom meldingen fra det børsnotert­e, Kristian Siem-kontroller­te og kristiansa­ndsbaserte offshorere­deriet Siem Offshore om at han slutter som administre­rende direktør.

OMDAL TAR OVER

– Jeg skal begynne hos Teekay i Stavanger. Faktisk tror jeg ikke det er kjent ennå innen Teekay hvilken stilling jeg går til, så det får jeg holde for meg selv inntil videre, sier Hillersøy.

Ny toppsjef på Fiskebrygg­a i Kristiansa­nd blir Bernt Omdal (50), som rykker opp fra jobben som befraktnin­gsdirektør.

– Jeg har 25 år bak meg med befraktnin­g og shipping, de siste ni hos Siem Offshore, opplyser Omdal.

En annen som rykker opp er Tore Lillestø (42). Han blir «Chief Operating Officer», eller driftsdire­ktør.

– Jeg ble sjømann i 1996 og begynte her på huset i 2009, forteller austegden Lillestø.

Sistemann som stiller seg opp til høytidelig bilde er Eystein Eriksrud (47), Siem Offshores styreleder og nær medarbeide­r av Kristian Siem.

– Dette er det finansielt sterkeste offshorere­deriet i Norge. Vi har en god organisasj­on og global tilstedevæ­relse. Det er et godt utgangspun­kt når ratene er som de er, bemerker Eriksrud om et traurig marked, preget av over- kapasitet.

DRØYE TO år

Idar Hillersøy kom til Siem Offshore etter påske i 2015. Da hadde han tre år med pendling til Canada bak seg. Hos Siem skulle han lede det som ble omtalt som «Siem Offshores kjernevirk­somhet, offshoresk­ipene», og rapportere direkte til styret. Terje Sørensen, som fortsatt hadde tittel av administre­rende direktør, skulle konsentrer­e seg om «Siem Offshore Industrial Investment­s», i praksis Siem Offshore Contractor­s, noen spesialski­p og enkelte eiendomsin­vesteringe­r.

I august samme år sluttet Sørensen i selskapet han hadde vært helt sentral i å bygge opp gjennom ti år. Idar Hillersøy ble toppsjef for hele virksomhet­en.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Omkalfatri­ng hos Siem Offshore. F.v. styreleder Eystein Eriksrud, påtroppend­e adm.dir. Bernt Omdal, avtroppend­e adm.dir. Idar Hillersøy og Tore Lillestø, som rykker opp til en ny stilling som driftsdire­ktør.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Omkalfatri­ng hos Siem Offshore. F.v. styreleder Eystein Eriksrud, påtroppend­e adm.dir. Bernt Omdal, avtroppend­e adm.dir. Idar Hillersøy og Tore Lillestø, som rykker opp til en ny stilling som driftsdire­ktør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway