Fædrelandsvennen

– Ta med 17. mai inn i hverdagen

- GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N

Rachel Caroline Papa holdt årets 17. mai-tale i Søgne, og oppfordret folk til å være utadvendte og frimodige i møte med nye mennesker. Slik man er på 17. mai.

– På 17. mai blir vi utadvendte og roper hurra. I hverdagen er vi gjerne hjertelige, men litt for høflige og tar ikke kontakt. Vi må ta med denne utadvendth­eten i møtet med nye mennesker, sa Rachel Caroline Papa, som er leder i Søgne frivilligs­entral.

Foran et fullt torg på Tangvall var det Papa, som jobber mye med integrerin­g av flyktninge­r, som holdt årets 17. mai-tale. Hun oppfordrer folk til å legge lista lavt for å ta kontakt med våre nye landsmenn. – Smil til noen på butikken, eller ta en uformell kaffekopp mens barna leker, sier hun.

Den gode stemningen hun tilla 17. mai, var absolutt å spore langs ruta i barnetoget. Barnetoget går fra Lunde til Tangvall og var fylt av sang, glade barn og lærere som iherdig forsøkte å løfte stemningen utover løypa.

Aril Bakkevold og Johannes Ljøkjel fikk som russ også kjørt seg når barna skulle presse ut de siste russekorte­ne de kunne langs togruta.

– Vi føler oss populære i dag, og det er god stemning å være russ nå, sier Ljøkjel.

Kameraten oppga at de skulle spise latterlig mye is for å runde av russetida. Men det spørs om de ikke vil se seg slått av Eirik Spieler (4). Han hadde nemlig klare ambisjoner for dagen.

– Jeg skal spise 100 is, sier han i det han akkurat runder av dagens første.

Søsknene Idunn (8) og Sondre (12) er mer nøkterne med henholdsvi­s sju og ti is hver som mål for dagen. Uansett hva de endte opp med, fikk de en god start på rekordfors­øket på takterrass­en ved Søgne Rådhus.

– Alle får så mange de vil, så får vi se hvem som vinner til slutt, sier mor Kristin Spieler.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Rachel Caroline Pepa talte om å være frimodig og utadvendt i møte med nye mennesker.
BEGGE FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Rachel Caroline Pepa talte om å være frimodig og utadvendt i møte med nye mennesker.
 ??  ?? Johannes Ljøkjel og Aril Bakkevold skulle også gå i borgertoge­t med kristenrus­sen seinere.
Johannes Ljøkjel og Aril Bakkevold skulle også gå i borgertoge­t med kristenrus­sen seinere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway