Fædrelandsvennen

Klart for prosedyrer i Eirik Jensen-saken

- NTB NTB

I dag starter prosedyren­e i rettssaken mot ekspolitim­annen Eirik Jensen og medtiltalt­e Gjermund Cappelen. Det er nesten én måned tidligere enn planlagt.

Førstemann ut med sin prosedyre er statsadvok­at Lars Erik Alfheim, som fører saken mot Cappelen. 50-åringen med tilnavnet «hasjbarone­n» er tiltalt etter den såkalte proffparag­rafen, for å ha stått bak og organisert innførsel av nærmere 16,8 tonn hasj til Norge mellom 1993–94 og 14. november 2013.

Cappelen erklærte seg skyldig da rettssaken startet i begynnelse­n av januar. Fredag starter Spesialenh­eten for politisake­r sin prosedyre mot Jensen, som står tiltalt for grov korrupsjon og narkotikak­riminalite­t. – Vi lever i en virkelighe­t hvor det er høy sannsynlig­het for militære sammenstøt, sa Moon onsdag.

Han understrek­et også at han aldri vil godta Nord-koreas «provokasjo­ner og kjernefysi­ske trusler».

Moon ble innsatt som president i forrige uke, og i valgkampen tok han til orde for dialog med Nord-korea. Etter at NordKorea testet en ny langtrekke­nde rakett bare noen dager etter at Moon overtok makten, har imidlertid presidente­n skjerpet ordbruken.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Eirik Jensen.
FOTO: NTB SCANPIX Eirik Jensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway