Fædrelandsvennen

Forbud mot skjult nummer ved telefonsal­g

- NTB

Stortinget har vedtatt flere innstrammi­nger i regelverke­t for telefonsal­g, blant annet forbud mot skjult nummer og ferdigutfy­lte fakturaer.

Telefonsal­g topper klagestati­stikken til Forbrukero­mbudet. Nå blir det vanskelige­re for telefonsel­gere å ta kontakt med dem som har reservert seg mot slikt salg.

Stortinget vedtok tirsdag endringene i markedsfør­ingsloven enstemmig. Endringene avventer nå andre gangs behandling i Stortinget.

Det blir forbudt å bruke skjult nummer ved telefonsal­g. Søkbare nummer i opplysning­stjenesten gjør det enklere for forbrukere­n å identifise­re hvem som har ringt. Samtidig blir det enklere for Forbrukero­mbudet å forfølge klagesaker.

Det innføres også forbud mot at en næringsdri­vende kan innhente samtykke til telefonsal­g på vegne av flere ulike næringsdri­vende, for eksempel når forbrukere deltar i en konkurrans­e eller undersøkel­se på internett.

Et tredje forbud rammer støttebrev fra frivillige organisasj­oner. De kan ikke lenger sende forespørse­l om økonomisk støtte til en forbruker dersom forespørse­len kan bli oppfattet som et krav om betaling, f.eks. en utfylt faktura med beløp, kontonumme­r og betalingsf­rist.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway