Fædrelandsvennen

Forbud mot omskjæring av guttebarn er antijødisk?

-

Jan Pedersen har i alle år vært en apologet for slik behandling av uskyldige barn, og han bruker selvsagt religion for å forsvare sitt forkasteli­ge verdisyn.

●● Pedersen (9. mai) påstår at et slikt forbud vil være «å motarbeide den religionsf­rihet jødene også skal nyte godt av.». Det vites ikke hvorfor han gir blanke i både religionsf­riheten og generelle rettighete­r til jødiske gutter, men det viser hvor hans prioriteri­nger ligger. Pedersen forstår ikke at religionsf­rihet gir mennesker rett til å tro på hva de vil, men så absolutt ikke til å gjøre hva de vil. Dette er en bokstaveli­g talt livsviktig forskjell; ingen kan nekte/tvinge deg å gå i kirken/moskeen, men du har ikke rett til å drepe apostater, blasfemike­re, homofile og/ eller folk som jobber på hviledager, uansett hvor mye du mener at det er det din aktuelle gud krever av deg ( jfr. religiøse tekster).

Pedersen skriver at «langt færre kvinner som er gift med omskårne menn har livmorhals-kreft». Han skriver også at omskjæring er forebyggen­de for «de som er i faresonen for å få HIV og så utvikle Aids». UNAID og WHOS anbefaling­er understrek­er at mannlig omskjæring bør vurderes som en effektiv Hiv-forebyggin­g i land og regioner med heterofile epidemier, høy HIV- og lav mannlig omskjæring­utbredelse. Hvorfor en manns forhud spiller en rolle er iflg. American Cancer Society «unclear», og uansett, ettersom barn ikke har sex, er dette ikke noe som påvirker et evt. forbud mot omskjæring av guttebarn i Norge. Dette informerte jeg Pedersen om senest i oktober i fjor, men det har han visst glemt.

Pedersen dummer seg ut når han påstår at det å nekte foreldre (basert på deres subjektive gudetro) å foreta et unødvendig og ir- reversibel­t inngrep på uskyldige guttebarn, vil være «en ny innførelse av jødeparagr­afen i Norge.». Han skriver at Norge driver «anti-jødisk kamp» og beskriver forkjemper­e mot omskjæring som antisemitt­er som vil «gjøre Norge jøde-rent». Jøder i Norge har pr. dags dato ikke lov til å drepe folk som jobber på sabbaten. Norske jøder har heller ikke lov til å drepe ikkejomfru­elige bruder på deres bryllupsda­g, til tross for at også dette er noe Gud går god for i Bibelen. Så hvorfor kjemper ikke Pedersen for at jøder skal få lov til dette?

Jeg synes det er bra at Fædrelands­vennen tillater at innlegg av Pedersens kaliber blir publisert, det gjør at leserne blir klar over hvor ille det kan gå når noen lar religiøse tanker overstyre alt annet.

CHRIS SVENDSEN

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway