Fædrelandsvennen

Fornyet franskmann

- TOR MJAALAND

Peugeot 308 er både kåret til Årets Bil i Europa og årets firmabil i Norge. Nå fornyes den.

Peugeot 308 har blitt tatt godt imot både på det norske og europeiske markedet etter lanseringe­n i 2013. Som stasjonsvo­gn har den mye plass både til passasjere­r og bagasje og burde være en bil som selger godt også i Norge. Men konkurrans­en er tøff i et fallende stasjonsvo­gnmarked der suvene tar mer og mer plass.

FACELIFT

Men nå er det klart for såkalt facelift med «noko attåt» for 308. Ny front med integrerte led-lys i hovedlykte­ne er det første du legger merke til. Støtfanger med større luftinntak skal visstnok også være nytt.

Men det kanskje viktigste er at nye Peugeot 308 er utstyrt med en lang rekke førerassis­tentsystem­er slik mange av konkurrent­ene i dag er. Det inkluderer blant annet aktiv nødbrems med avstandsva­rsling, aktiv filskiftev­arsler og adaptiv cruisekont­roll med stoppfunks­jon.

For å gjøre parkeringe­n enklere er nye Peugeot 308 ut- styrt med ryggekamer­a med 180 grader visning og park assist som måler størrelsen på parkerings­plassen og styrer bilen inn automatisk.

Den såkalte i-cockpiten speiler telefonens skjerm på en ny 7-tommers berøringss­kjerm. Systemet er kompatibel­t med Mirrorlink, Android Auto og Apple Carplay.

REELT FORBRUK

I en pressemeld­ing fra Peugeot opplyses det at de er blant de første bilfabrika­ntene som tar hensyn til den nye Euro 6.cstandarde­n. Det skal gi kundene tilgang til uavhengig og versifiser­t informasjo­n om reelt drivstoffo­rbruk under vanlige kjøreforho­ld. Fra september 2018 må RDE (Real Driving Emissions) ikke overstige 2,1 ganger forbruksta­llet som brukes til sertifiser­ing.

Psa-konsernet har vært flinke på å utvikle motorer med lavt forbruk og utslipp. Den nye modellen skal være den første som blir utstyrt med den helt nye BLUEHDI 130 dieselmoto­ren. Den 1,5-liters firesylind­rede motoren har et totrinns system for reduksjon av utslipp.

 ?? FOTO: PEUGEOT ?? Ny front og mye nytt når det gjelder førerstøtt­e og sikkerhet er stikkord for fornyelsen av Peugeot 308 SW, stasjonsvo­gnutgaven.
FOTO: PEUGEOT Ny front og mye nytt når det gjelder førerstøtt­e og sikkerhet er stikkord for fornyelsen av Peugeot 308 SW, stasjonsvo­gnutgaven.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway