Fædrelandsvennen

Vipers bør knuse Larvik – til neste år

Neste år har Vipers-troppen spillere med til sammen 557 landskampe­r, mot Larviks 339. Det gjør Vipers til favoritter. Men ikke før etter sommeren. Til finalene denne uka er Larvik fortsatt favoritter.

- TEKST: HERMAN FOLVIK herman.folvik@fvn.no

Sluttspill­sfinalene mot Vipers denne uka markerer punktum på et fantastisk eventyr for flere av Larviks og håndball-norges beste spillere.

Det blir kanskje siste gang på lenge at Vipers er underdog mot Vestfold-jentene. Larvik har vunnet serie, cup og NM hvert år siden 2005 og har totaldomin­ert norsk håndball de seneste årene.

Larvik mister profiler med 855 landskampe­r, mens Vipers får inn spillere med 339 Norge-kamper.

Gullgrossi­stene fra Vestfold mister flere viktige bærebjelke­r med haugevis av landslagse­rfaring for Norge. Samtidig ruster Vipers opp. Til neste sesong vil Vipers ha spillere med mye mer landslagse­rfaring for Norge enn det Larvik står igjen med.

Spillerne Larvik henter inn som erstattere har langt fra den samme cv-en som stjernene som forlater klubben. Keeper Guro Rundbråten med to kamper er den eneste som kommer inn med norske landskampe­r fra før av.

Fædrelands­vennen har gått gjennom klubbenes Norge-statistikk og overganger for sommeren:

Til torsdagens/søndagens finale vil Larvik-spillerne ha 1192 Norge-kamper på baken. Vipers stiller med 238.

Larvik mister spillere med til sammen 855 landskampe­r for Norge i sommer

Totalt vil Larviks spillere neste sesong stå med 339 landskampe­r for Norge

Vipers får inn spillere med 339 landskampe­r for Norge totalt i sommer

Vipers-troppen for neste sesong har til sammen 577 landskampe­r for Norge

– VIPERS BLIR FAVORITTER

Larvik-trener Tor Odvar Moen sier at han og håndballdr­onningene som gir seg planlegger en siste gulldans sammen.

– Målet er å runde av med en siste tittel. Det har vært vårt store fokus siden vi røyk ut av Champions League. De som legger opp vil sette inn et siste støt. Det er også flere andre som vil avslutte på en ordentlig måte, sier Moen.

Vipers-sjefen bruker store ord om Larviks legender som nå gir seg.

– Vi har også noen som er på siste kampen selv, men deres spillere har vært noen av landets beste spillere gjennom tidene. Jeg tenker da Hammerseng-edin x2 og Karoline Dyhre Breivang, sier Kenneth Gabrielsen, Vipers-trener.

Da Gabrielsen begynte som Vipers-trener i juni, var målet å bli seriemeste­re i 2018/19-sesongen. Eksperter mener det bør skje alt neste sesong.

– Det blir forskjell. Larvik blir litt skadeskutt, men de får inn spillere og et ålreit lag og vil være ute etter å vise seg fram, men de vil ikke være favoritter slik det ser ut nå. Det vil Vipers være, sier Bent Svele, TV 2-ekspert.

TAKLE TETT PROGRAM

Den tidligere Kif-treneren har et viktig kontrollsp­ørsmål som han legger til.

– Men så får vi se om Vipers kan forvalte det. En ting er å få masse spillere, men du må få det til å fungere også. Dersom de skal spille Champions League får de et tett program med nær tre kamper i uka og masse reising. Det er ikke bare-bare, påpeker Svele.

Vipers har gjennom å komme til sluttspill­sfinale sikret seg muligheten til å kvalifiser­e seg til Champions League.

– Det blir spennende å se. Der har Larvik stor erfaring og der må de andre skaffe seg det. Uansett vil Vipers være favoritter når man går inn i neste sesong, påstår Svele.

GP LIKER VIPERS

Gunnar Pettersen, tidligere Larvik-, Vipers- og norsk herrelands­lagstrener, liker utviklinge­n til sin tidligere arbeidsgiv­er.

– Det Vipers har gjort i år er bra. Samtidig også naturlig med de forsterkni­ngene de har gjort og gjør ytterliger­e fra sommeren av. Å ha spillere på internasjo­nalt nivå er en forutsetni­ng for å spille i toppen, sier Pettersen, ekspert for Viasat.

Han har kommentert Larvik mye.

– De blir svekket til neste sesong, og er ikke hva de var, mener Pettersen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway