Fædrelandsvennen

Venter revansjely­sten finalemots­tander

- HERMAN FOLVIK

Vipers forbereder seg på at Larvik vil hevne serietapet i april.

I den siste serierunde­n i april sto Vipers for en solid skalp da Larvik ble slått i Boligmappa Arena. Det var første gang Larvik tapte i serien på 16 år, og for første gang på 18 år i deres egen arena.

– Larvik har nok sjeldent vært så revansjesu­gne som nå. Jeg tror det hadde vært en fordel om vi ikke slo dem i seriekampe­n. Det har nok irritert dem hver dag siden, sier Kenneth Gabrielsen, Viperstren­er.

Larvik bekrefter at de er heltente på å sette på plass Vipers i sluttspill­finalene.

– Det har ikke så mye å si hvem som er favoritter. De vant sist, så vi er revansjely­stne etter det, sier Tor Odvar Moen, Larvik-trener.

Må HA JEVN FØRSTE KAMP

Første kamp går i et utsolgt Aquarama i kveld klokka 19. Der tror Gabrielsen at Vipers må gjøre mye av jobben.

– Muligheten­e våre ligger i at det blir en jevn første kamp i Kristiansa­nd. Jeg tror ikke hjemme og borte-biten har så mye å si. Den første kampen betyr alt. Har vi noe å spille for i andre kampen er det gøy, sier treneren.

– Hvilke spillere må levere ekstra godt?

– Alle. Jeg må ha mål fra kant, linje og noen skudd fra distanse. Vi må opp på det helt ypperste. Fordelen med dette er at vi ikke har noe å tape, sier Gabrielsen og legger til:

– Vi har ferdighete­r i laget til å matche Larvik, men da må de være et par hakk ned og vi på vårt beste. Da har vi faktisk sjanse.

VINNERKULT­UR I LARVIK

Larvik har vunnet serie, cup og sluttspill hvert år siden 2005. Det hjelper på vinnerkult­uren.

– Skal vi ha noen som helst mulighet til å henge med på Larvik må vi ligge på toppnivået i helst 90 prosent av spilletide­n. Så avhenger det litt av hvor gode de er. Med den kulturen og de rutinerte spillerne de har i laget, ligger de lysår foran oss med tanke på å spille slike kamper, sier Gabrielsen.

– Hva betyr et utsolgt Aquarama?

– Det er alltid en fordel å ha en stappfull Aquarama. Publikum har vært helt fantastisk­e og vi har vunnet mange kamper gjennom dem, uten tvil. Jeg håper vi kan danse de rette trinnene og danse litt med Larvik i to gode finaler. Da kan alt skje, svarer sølvtrener­en fra seriespill­et.

 ?? FOTO: TERJE REFSNES ?? Her jubler Kenneth Gabrielsen og Vipers-jentene etter seier mot Larvik. Nå venter et revansjely­stent Larvik.
FOTO: TERJE REFSNES Her jubler Kenneth Gabrielsen og Vipers-jentene etter seier mot Larvik. Nå venter et revansjely­stent Larvik.
 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Kristin Nørstebø i skuddet mot Larvik i en kamp tidligere i sesongen.
FOTO: HERMAN FOLVIK Kristin Nørstebø i skuddet mot Larvik i en kamp tidligere i sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway