Fædrelandsvennen

Lei av opposisjon­ens «evinnelige omkamper»

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG _

– Noen skyver frykten foran seg. Det er utrolig trist, sa ordfører Torhild Bransdal og refset Frp og opposisjon­en for alle omkampene om rusboliger på Lomtjønn.

Det var Frps Magne Hunsbedt som stilte ordføreren et åpent spørsmål i kommunesty­ret torsdag, på bakgrunn av at Husbanken har sagt ja til de

16 rusboligen­e, mens fylkeslege­n har ment de er for mange.

Hunsbedt ønsket å vite om ordføreren ville lytte til fylkeslege­n og stoppe prosjektet. I salen var det kommet rundt 30 fra Lomtjønn for å høre.

FRYKTEN

– Svaret er nei, sa ordføreren. Hun sa også:

– Jeg er rimelig lei disse evinnelige omkampene fra opposisjon­en. Opposisjon­en påtar seg et utrolig ansvar, sa hun.

Ordfører Bransdal mener for mange nå skyver frykt foran seg, i stedet for å se på gode løsninger for dem som trenger det mest. Hun brukte ordene «utrolig trist» om utviklinge­n.

Hunsbedt mener opposisjon­en må få lov å bruke sine muligheter til å snu en beslutning den er imot. Han brukte likevel ikke muligheten til å fremme forslag og forlange avstemning i kommunesty­ret.

TAR ADVOKAT

Leder i Snømyr og Lomtjønn Velforenin­g, Elin Øvland, mener ordføreren opptrer arrogant. Ikke minst fordi ordfø- reren vurderer å avvise innbyggeri­nitiativet det jobbes med på Lomtjønn. Bransdal mener det muligens ikke er i pakt med loven.

– Vi vil fortsette kampen. Om nødvendig engasjerer vi advokat. Og det er både av hensyn til beboerne på Lomtjønn og beboerne i rusboligen­e. 16 er for mange på ett sted, sier Øvland.

Ordfører Bransdal minnet i kommunesty­ret om at rusboligen­e er vedtatt flere ganger, og at opposisjon­en også stemte for, inntil motstanden kom utenfra.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Ordfører Torhild Bransdal tordnet mot opposisjon­en i Vennesla kommunesty­re torsdag.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Ordfører Torhild Bransdal tordnet mot opposisjon­en i Vennesla kommunesty­re torsdag.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway