Fædrelandsvennen

– Kunne skrevet bok om in

I juli skadet Linn Jørum Sulland (32) seg før OL. I sluttspill­sfinalen mot Larvik ni måneder senere kan hun bli helt avgjørende.

- TEKST: HERMAN FOLVIK herman.folvik@fvn.no

Veien mellom den tunge juli-dagen og finalen søndag har vært lang.

– Jeg føler selv jeg har mer å gå på, men jeg begynner å finne tilbake til mitt gamle jeg. Jeg har mindre vondt i kneet og da er det mye gøyere å spille. Det kommer seg, men jeg skal bli enda bedre neste sesong, lover Sulland før returen søndag.

Kneet til Sulland ble skadet under den siste samlingen før OL, og dermed måtte veteranen starte Vipers-karrieren med flere måneders opptrening.

Siden november har 32-åringen blitt matchet gradvis etter hvor mye kneet har tålt. Hun har vist seg fram særlig i to kamper mot Larvik med ni mål torsdag og ni mål i cupkampen i november.

– Det har bare vært et tidsspørsm­ål. Innsatsen Linn har lagt ned i skadeperio­den kunne man skrevet en bok om. Det er ganske fantastisk, sier Kenneth Gabrielsen, Vipers-trener.

– Er ikke i toppform

Skal Vipers bli første lag som ikke heter Larvik til å vinne sluttspill­et siden 2004 borte mot Vestfoldje­ntene søndag, blir Sulland trolig en nøkkelbrik­ke.

– Vi vet det blir tøft der borte. Vi skal gjøre alt vi kan og håpe det holder, sier den keivhendte skytteren.

32-åringen må ta mindre og mindre hensyn til kneet i treningshv­erdagen.

– Helt vanlig kan jeg ikke trene, men det nærmer seg. De siste tre ukene har vært ordentlig gode. Det gjør at jeg kan være mer meg selv på banen, men jeg mangler selvfølgel­ig både utholdenhe­t på banen og er ikke i toppform, sier Sulland.

– Var usikker

Treneren var ikke hundre prosent sikker på om Sulland ville komme tilbake tidligere.

– Det viser hvor mye hun vil. Den given og entusiasme­n på alle treninger er så bra. Du blir bare veldig imponert når noen er så dedikerte til idretten, sier Gabrielsen.

– Har du vært redd for at Sulland ikke skulle komme tilbake?

– Jeg har vært veldig usikker lenge. Linn har hatt et langt håndballiv og slitt i perioder med skader, og det er klart det har vært veldig usikkert. Men så har hun jobbet så ekstremt hardt, sier Gabrielsen.

Han er klar på at Sulland er et stjerneeks­empel i gruppa.

– Det er en mental bit som spiller inn og smerter som ikke blir borte, men likevel står hun så på. Det er velfortjen­t og så gøy at hun klarer det. Sullands verdier og holdninger er gull for et lag, og hun er en drøm for en trener, ro- ser han.

Sullands nærmeste treningspa­rtner i opptrening­en har vært Vipers’ medisinske ansvarlig Erik Welhaven Løchen.

– Linn har lagt ned utallige timer for å komme tilbake der hun er nå. Det står stor respekt av den jobben. Mange som er såpass meritterte ville nok ikke hatt den samme motivasjon­en. At hun har den sulten og fortsatt vil gjøre det bra med klubben har nok motivert henne gjennom perioden, sier Løchen.

Norge følger med

Trener Gabrielsen gleder seg til å se Sulland neste sesong.

– Hun har enda et godt stykke igjen til sitt aller beste nivå og har mye mer inne, sier Vipers-sjefen.

Landslagst­rener Thorir Heigersson holder øye med finalehelt­en fra Ol-gullet i 2012.

– Linn er ikke aktuell for landslagsa­ktiviteter nå, men vi følger selvsagt med på hennes tilstand og formutvikl­ing fremover, sier islendinge­n.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Linn Jørum Sulland scorer et av sine ni mål mot Larvik. Søndag blir hun trolig en viktig brikke for Vipers igjen.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Linn Jørum Sulland scorer et av sine ni mål mot Larvik. Søndag blir hun trolig en viktig brikke for Vipers igjen.
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Kenneth Gabrielsen i prat med Linn Jørum Sulland på benken mot Larvik.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Kenneth Gabrielsen i prat med Linn Jørum Sulland på benken mot Larvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway