Fædrelandsvennen

Unge skiløpere fra Otra fikk utmerkelse

- TEKST: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N christian.johannesse­n@fvn.no

De unge og talentfull­e skiløperne Sondre Ramse og Åsmund Wiberg fra Otra IL fikk lørdag utmerkelse­r fra Agder og Rogaland Skikrets.

– Det er veldig stas å få en slik utmerkelse. Jeg skal henge den på veggen og bruke den som motivasjon videre, sier Åsmund Wiberg (18) fra Otra IL.

– Det er klart det er gøy å bli lagt merke til og få igjen noe for innsatsen. Det viser at kretsen bryr seg, sier Sondre Ramse (19) fra Otra IL.

De har i år utmerket seg som store langrennst­alenter fra Agder og Rogaland Skikrets, og fikk derfor lørdag plakett som anerkjenne­lse av innsatsen i året som gikk på kretstinge­t som ble holdt på Refsnes hotell i Byglandsfj­ord lørdag.

GOD SESONG – NYE MÅL

Wiberg har oppnådd to pallplasse­r i Norgescupe­n i år, og toppet sesongen med bronsemeda­lje under junior-nm i Harstad. Ramse har tatt steget opp i klassen 19 og 20 år, og holdt seg stabilt på topp ti i en klasse hvor han møter eldre utøvere. Men ingen av utøverne ønsker å hvile på sine laurbær. Neste sesong er allerede i sikte.

– For meg er helt klart målet å komme med til junior-vm i Sveits. Det blir to viktige renn i januar for å bli tatt ut. så jeg må være beinseriøs fra og med nå, sier Ramse.

Wiberg håper å slå godt fra seg også når han skal opp i klassen for 19- og 20-åringer neste sesong.

– Jeg håper på noen topp-tiplasseri­nger, samt å ta noen pallplasse­r i egen årsklasse, sier han.

GODE TRENINGSKA­MERATER

Wiberg og Ramse tilhører begge Otra IL, og går på Hovden Skigymnas. Dermed både bor og trener de sammen hver dag. Ramse mener de begge drar nytte av hverandre.

– Vi kjemper mot hverandre på trening og pusher hverandre. På harde økter er det optimalt å ha noen som også presser seg for å komme videre. Og foreløpig har jeg fortsatt taket på ham, sier Ramse.

FAKTA

Agder og Rogaland Skikrets-plakett

● Disse tilfaller utøvere som har medalje i norske mesterskap og er fra 16 år og oppover. I tillegg til disse vurderes utøvere med andre gode internasjo­nale og nasjonale resultater.

BEST I VERDEN

Neste sesong vil uansett for begge bare være et steg på veien mot større mål. De ønsker begge å etablere seg på landslaget og konkurrere i verdenstop­pen.

– Målet er å bli verdens beste skiløper og å kunne leve av å gå på ski. Jeg tror absolutt det er mulig, hvis ikke hadde jeg ikke trent for det, sier Wiberg.

Otra IL ble for øvrig kåret til årets klubb i Agder og Rogaland Skikrets på samme arrangemen­t.

 ?? FOTO: SIGURD WIBERG ?? Åsmund Wiberg og Sondre Ramse fikk plakett fra Agder og Rogaland Skikrets lørdag.
FOTO: SIGURD WIBERG Åsmund Wiberg og Sondre Ramse fikk plakett fra Agder og Rogaland Skikrets lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway