Fædrelandsvennen

Massakren i Manchester

Terroren har tatt et nytt, brutalt steg. Nå har den angrepet våre barn og våre unge.

-

Vi kunne håpe at dette er de siste, desperate krampetrek­ningene fra en av de verste terrorgrup­pene verden har opplevd.

En popkonsert med tenåringsi­dolet Ariana Grande i Manchester ble plutselig en helt uvirkelig terrorscen­e. En fest i glede og musikk, endte i en blodig massakre.

22 mennesker drept. Den yngste bare på 8 år. Bilder av det brede smilet til Saffie preger mange nettsteder nå. 59 mennesker er alvorlig skadet.

Minst 12 barn under 16 år ble kjørt til sykehus med alvorlige skader, opplyser ambulanset­jenesten i området til pressen.

Terrorens gru etterlater voldsomt vonde inntrykk hver gang den rammer så blindt. Nå har det skjedd en ny, grufull utvikling. For hvis den islamistis­ke, fundamenta­listiske terroren denne gangen var mer enn bare å ramme et tett befolket sted, hvis den bevisst valgte denne scenen med så mange barn og så mange unge – så har Is-terroren fått en ny dimensjon som gjør den – om mulig – ondere enn det vi har sett tidligere.

Kanskje vil etterforsk­ningen gi svar på det etter hvert, men hvis det skulle vise seg å være et av poengene med nettopp dette målet – så finnes det ikke noe opplagt svar på hva vi da skal Manchester­s befolkning åpnet sine hjem for redde ungdommer og taxier kjørte hele natten sjokkerte ofre hjem. gjøre. For vi vet det jo godt – vi kan aldri sikre oss mot terror. Ikke hvis vi skal leve gode, frie liv og unngå å skape et overvåknin­gs- og politisamf­unn.

Terrorgrup­pen Den islamske staten (IS) tar på seg skylden for angrepet gjennom sitt eget propaganda­organ Amaq, melder nyhetsbyrå­et Reuters. Storbritan­nias statsminis­ter Theresa May sa tirsdag at myndighete­ne mener å vite hvem selvmordsb­omberen som sprengte seg etter konserten mandag kveld, er. Angriperen døde på stedet. En annen mann er også pågrepet, men i skrivende stund er det uklart hva slags tilknytnin­g vedkommend­e har til terroren.

IS har mistet det grepet om Irak og Syria de hadde. Vi kunne håpe at dette er de siste, desperate krampetrek­ningene fra en av de verste terrorgrup­pene verden har opplevd. Men selv om organisasj­onen mister territorie­r, vet vi også at de kan være rustet og i stand til å gjøre verden utrygg lenge fremover. De har dessverre mange sympatisør­er, også i Europa. Vi må være stålsatt for flere anslag, vi må prøve å sikre oss, men vi må også prøve ikke å la det fange oss i frykt. Det tjener bare terroren på.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway