Fædrelandsvennen

Lastet ned og oppbevarte overgrepsb­ilder

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Et samboerpar er dømt til fem måneder fengsel for å ha lastet ned og oppbevart barneporno­grafiske bilder.

I tidsperiod­en januar 2013 til november 2015 var mannen og kvinnen i besittelse av til sammen 73 bildefiler og 28 filmfiler som viser seksuelle overgrep mot barn eller seksualise­rer barn.

Fire av bildene er egenprodus­erte og tatt med kvinnens mobiltelef­on. Bildene viser ett eller flere barns nakne kjønnsorga­n.

I dommen kommer det fram at bildene ble funnet på et amerikansk nettsted som over en lengre periode hadde blitt overvåket av amerikansk­e myndighete­r.

Under overvåknin­gen ble det funnet en norsk ip-adresse, som senere førte til at politiet aksjonerte mot parets bolig i november 2015.

Bildene var lagret på en harddisk og en minnepinne.

Både mannen og kvinnen er i Kristiansa­nd tingrett dømt til fem måneder fengsel for forholdene.

Mannen er dømt for å ha oppbevart 69 bildefiler og 28 filmfiler, samt for å ha søkt etter seksualise­rte bilder av barn på internett.

Kvinnen er dømt for ha produsert og oppbevart fire bilder. Retten har vurdert det som straffeskj­erpende at kvinnen jobbet i barnehage da bildene ble tatt.

I formildend­e retning peker retten på at hun har erkjent å ha tatt bildene.

Kvinnen er i tillegg dømt for narkotikab­ruk, samt for å ha kjørt bil i ruspåvirke­t tilstand. Hun har også fått førerkorte­t beslaglagt, og må gjennomfør­e en ny førerprøve.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway