Fædrelandsvennen

– Be om lavere rente

-

Jorge Jensen, fagdirektø­r finans i Forbrukerr­ådet, anbefaler bankkunden­e til å være mer aktive.

– Det er ingen grunn til å bli sittende med for høy rente. Ta med rentebarom­eteret fra Fædrelands­vennen til banken din som forhandlin­gskort og be om lavere rente, sier Jensen.

Han mener bankene er interesser­t i gode kunder, og at rentesatse­ne i prislisten­e er mulige å forhandle på.

– Bankene i Norge tjener generelt sett godt med penger, så det er ingen grunn til å få dårlig samvittigh­et, fortsetter fagdirektø­ren.

At bankene ikke har senket lånerenten­e sine til tross for fallet i pengemarke­dsrentene, mener Jensen delvis skyldes kundene selv.

– På sikt vil jo markedspri­sen følge pengemarke­dsrenten, men noen ganger tar det lengre tid fordi kundene ikke er aktive nok. Så oppfordrin­gen må derfor være at lånekunden­e bruker markedsmak­ten sin. Om tabellene: Rentebetin­gelser er innhentet fra Finansport­alen.no 22. mai 2017 og viser bankens beste rente. Besparelse­ne i kroner er vist etter skatt for første år av lånets løpetid. Effektiv rente er beregnet inklusive termingeby­rer og etablering­sgebyrer og en nedbetalin­gstid på 20 år. *DNB og Nordea krever høy inntekt eller stor sparekapit­al for sine beste betingelse­r. Andre banker kan også ha kriterier for sin beste rente.

**Har individuel­l prising av lån, men oppgir en "typisk boliglånsr­ente gitt av våre kontorer".

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway