Fædrelandsvennen

Ga opp interiørbu­tikken i Kirkegata

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

De ga opp, de to damene som drev Annekset i Kirkegata.

– Jeg tror ikke det er kundegrunn­lag nok i Kristiansa­nd. De hadde fine ting, men de ble nok for dyre. Og selv om avstanden til Markens er kort, målt i meter, er den likevel veldig stor i praksis. Butikken burde ha ligget på Karl Johan! sier advokat Øystein Vikstøl.

Kristiansa­nd tingrett har oppnevnt ham til bostyrer for konkursboe­t etter Annekset Interiør & Gaver Christians­sand AS.

BESKJEDEN OMSETNING

Mandag gikk de to kvinnelige innehavern­e selv til tingretten og begjærte oppbud. De hadde etablert butikken i Kirkegata 20 B sent 2012, men regnskapst­allene viser at de aldri kom opp i en omsetning som skapte lønn for strevet – bokstaveli­g talt.

I 2015 var brutto inntekter 1,7 millioner kroner. Og selv etter å ha tatt ut høyst nøkterne 228.000 kroner i total lønn i 2015, gikk virksomhet­en med nærmere en halv million kroner i underskudd. Da året var slutt, var den opprinneli­ge aksjekapit­alen på 100.000 kroner brukt opp mer enn sju ganger.

Både vindusutst­illing og hjemmeside viser for øvrig interiørar­tikler og møbler med eksklusivt preg, men forholdet mellom innkjøps- og utsalgspri­ser var åpenbart for beskjedent til å dekke kostnadene.

BANKENS VARELAGER

– Hva skjer med varelagere­t, advokat Vikstøl?

– Det har Sparebanke­n Sør pant i, og det er ikke noe å hente for andre kreditorer, så banken får det overført til seg.

Fædrelands­vennen har prøvd å oppnå kontakt med butikkens to eiere og drivere, men uten å lykkes.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? De to innehavern­e av Annekset Interiør & Gaver Christians­sand AS i Kirkegata, har selv slått selskapet konkurs.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN De to innehavern­e av Annekset Interiør & Gaver Christians­sand AS i Kirkegata, har selv slått selskapet konkurs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway