Fædrelandsvennen

Til Kristiansa­nd kommune

-

Vi er et ektepar i høy alder – snart 100 år. Vi klarer oss hjemme med den hjelpen vi får fra hjemmetjen­esten, tre ganger om dagen. Problemet oppstår når vi trenger legetilsyn, og trenger at noen følger oss.

Siden min kone, som har store problemer med å gå og i tillegg får store pusteprobl­emer ved anstrengel­ser, nettopp har vært i den situasjone­n, klarer jeg ikke å legge problemsti­llingen fra meg.

Nå er hun en av de heldige som har pårørende til å hjelpe seg. Men hva med alle de som ikke har pårørende tilgjengel­ig? Hvorfor kan det ikke legges til hjemmetjen­esten? Jeg har fått beskjed om at de kan være behjelpeli­ge med å ringe etter følgeperso­n, men det skulle koste ca 700 kr (?). Det kan være jeg hørte feil.

Jeg har forstått det slik at Kristiansa­nd kommune ønsker at alle eldre blir boende hjemme så lenge som mulig, og skal motta nødvendig hjelp der. De mener visst at alle eldre ønsker det – jeg gjør det ikke.

Som 99-åring er jeg trett – jeg har søkt to ganger om et rom på sykehjem. Det hadde vært så godt å få hvile og ikke behøve å stelle for meg selv og min kone. Men jeg er for frisk, jeg er klar i hodet og kan gå på bena, og vi kan jo få all den hjelp vi trenger hjemme med unntak av fast tilsyn fra lege. Det hadde vært en utrolig forbedring av vår situasjon - og ikke minst for pårørende - hvis kommunen kunne opprette en ordning der hjemme-

❞ Som 99-åring er jeg trett – jeg har søkt to ganger om et rom på sykehjem. Det hadde vært så godt å få hvile og ikke behøve å stelle for meg selv og min kone.

boende eldre kunne få legebesøk hjemme som en naturlig del av tilbudet, og ikke at man «aller nådigst» kunne være så heldig å treffe på en lege som går på hjemmebesø­k.

Ja, dette var noen frustrasjo­nstanker fra en gammel mann.

H. B. HANSEN

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway