Fædrelandsvennen

De møter klubben som ikke hadde bruk for dem

Starts stjernesku­dd Tobias Christense­n kaller Fløy «en gjeng vrakede Start-spillere». Han venter en revansjesu­gen gjeng i cupoppgjør­et i morgen.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

– Ingenting hadde vært bedre enn å slå Start.

Det sier John Olav Norheim til Fædrelands­vennen før møtet med gamleklubb­en i morgen.

Når Start tropper opp for en cupduell av de sjeldne på Flekkerøy onsdag, møter klubben en stor gjeng av spillere som har vært innom på mer eller mindre vellykkede opphold i Kristiansa­nds fotballfla­ggskip.

Det gjelder for 13 spillere i dagens Fløy-tropp, samt trener Mattias Andersson. Nå skal de stå ansikt til ansikt med klubben hvor mange ikke fikk muligheten til å fortsette.

Erlend Skagestad, Nikolai Harris, Marius Kjørvik Johansen, John Olav Norheim, Magnus Ask Mikkelsen, Henrik André Dahlum, Samuel Dirscher, Pelle Sigurdsen, Dardan Dreshaj, Magnus Hallandvik, Mathias Laudal, Christian Tveit og Omar Markovic har alle hatt på seg den gule Start-drakta de siste årene.

– FLØY nummer Én

– Det blir en veldig gøy kamp, og en åpen kamp. Start er store favoritter. Men vi har tro på at vi kan skape litt spenning, og kanskje stikke av med seieren, sier John Olav Norheim.

Norheim har lenge vært sett på som et stort talent i sørland sfotballen, og før 2014-sesongen meldte han overgang til Start. Norheims karriere skjøt aldri fart i den gule drakten, og det har blitt flere låneopphol­d i henholdsvi­s Nest/sotra, Åsane, og KFUM Oslo.

Før denne sesongen gikk turen tilbake til moderklubb­en.

– Jeg er Flekkerøy-gutt, og Fløy har alltid vært klubb nummer én. Så er Start en god nummer to. Jeg føler ikke at jeg skal ha noen revansje over Start. Men det er alltid spesielt for lillebror å møte storebror til kamp, sier Norheim.

– vrakede start-spillere

I Start-leiren er de sikre på å møte en heltent gjeng fra 3. divisjon:

– Selvfølgel­ig kommer de til å være revansjesu­gne. Det er en gjeng vrakede Start-spillere. Jeg hadde vært veldig revansjely­sten hadde jeg vært i deres situasjon, sier Tobias Christense­n.

Henrik Dahlum har gode minner fra tiden i Start. Midtbanesp­illeren fikk åtte A-lagskamper for de gule og svarte, den siste ble faktisk sist gang Fløy og Start møttes i cupen. Tilbake i 2012 avgjorde Matthias Vilhjalmss­on minutter før slutt for Start.

– Det var en lærerik tid. Jeg var ung på den tiden, og lærte veldig mye. Så har jeg utviklet meg en god del siden det, sier den nå 23 år gamle Dahlum.

Men for sønnen til «Totto» er det ikke noe snakk om revansj over sin gamle klubb.

– HAR ikke noe Å Bevise

– Det blir gøy å møte gamle lagkamerat­er, og det blir en spesiell kamp. Men jeg har ikke noe å bevise for verken Start eller noen andre, sier Dahlum.

Det samme sier Mathias Laudal. Mandalitte­n spilte to og et halvt år i Start og er nå en av nøkkelspil­lerne i et høytflyven­de Fløy-lag.

– Det blir gøy å møte gamleklubb­en, og Fløy er jo nesten et rent Start-lag i seg selv. Alt kan skje i et lokalderby, og det har vel skjedd større ting enn at Fløy kan slå Start, sier Laudal.

– start BØR være nervøse

Han legger alt presset over på Start, og mener Fløy-spillerne bare skal ut og ha det gøy onsdag kveld.

– Det blir spesielt. Det er en klubb jeg har vært i over to år. Da er det gøy å møte dem, og prøve å vise at man kanskje holder deres nivå. Jeg føler ikke jeg har noe å bevise, men det hadde vært gøy å spille bra og vise at man kunne vært i Start, sier Laudal.

– Tror du Start er nervøse? – Det bør de være, sier Laudal.

Alt kan skje i et lokalderby, og det har vel skjedd større ting enn at Fløy kan slå Start. MATHIAS LAUDAL, eks-start, nå Fløy

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway