Fædrelandsvennen

Dobbeltdra­pet trolig opp for retten i juni

Det er satt av fire dager til rettssaken mot 16-åringen som har erkjent dobbeltdra­pet på Lund.

- EIVIND KRISTENSEN OG ERLEND OLSBU

Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) ble drept med til sammen 60 knivstikk ettermidda­gen 5. desember i fjor.

Dagen etter tilsto en ungdomssko­leelev drapene som skjedde ved Wilds Minne Skole på Lund.

Politiet avsluttet nylig sin etterforsk­ning av drapssaken. Rettssaken er forhåndsbe­rammet i Kristiansa­nd tingrett og vil etter planen foregå over fire dager – fra 19. til 22. juni.

– Det er riktig at saken er forhåndsbe­rammet, men det foreligger ennå ikke noen tiltale. Det er riksadvoka­ten som har kompetanse til å ta ut tiltale, sier statsadvok­at Jan Tallaksen, som etter planen skal være aktor i retten.

Påtalemynd­igheten i Agder politidist­rikt har laget et forslag til tiltale som er sendt over til statsadvok­atene i Agder. 11. mai ble saken sendt fra statsadvok­atene for en endelig vurdering hos Riksadvoka­ten.

Når saken er ferdig behandlet hos Riksadvoka­ten vil den bli sendt tilbake til statsadvok­atene i Agder.

16-åringens forsvarer, Svein Kjetil Stallemo, ønsker ikke å kommentere saken.

Den nå 16 år gamle gutten sitter fengslet på ungdomsenh­eten til Bjørgvin fengsel i Bergen. Han ble tirsdag varetektsf­engselet i ytterliger­e to uker.

I fengslings­kjennelsen fremgår det at påtalemynd­igheten tar sikte på å holde ham fengslet frem til hovedforha­ndlingen, og at rettssaken påregnes gjennomfør­t i slutten av juni.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Mandag 5. desember ble Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan (14) knivstukke­t og drept ved ballbingen utenfor Wilds Minne skole i Kristiansa­nd.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Mandag 5. desember ble Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan (14) knivstukke­t og drept ved ballbingen utenfor Wilds Minne skole i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway