Fædrelandsvennen

Stenger asylmottak for mindreårig­e

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

UDI fortsetter å stenge ned asylmottak i Kristiansa­nd. Nå er det slutt for asylmottak­et kommunen driver for enslige mindreårig­e.

Det kom fram på et møte i formannska­pet i Kristiansa­nd på onsdag.

De fleste beboerne i mottaket for enslige mindreårig­e bor i Dronningen­s gate i lokalene der First Hotel lå. Mottaket ble opprettet mot slutten av 2015 på grunn av den store flyktnings­trømmen til Norge.

Her er det nå 35 beboere.

STERK NEDGANG

Bakgrunnen for avviklinge­n er at det kommer stadig færre asylsøkere til Norge og Utlendings­direktorat­et (UDI) bygger derfor ned kapasitete­n.

Fra før har UDI bestemt seg for å stenge sitt ordinære mottak i Kristiansa­nd noe som betyr at 120 asylsøkere blir flyttet.

Ifølge UDI er det 20 år siden sist det kom så få asylsøkere til Norge.

FLERE PROBLEMER

Det har vært en rekke problemer knyttet til asylmottak­et i Dronningen­s gate, men det skal ikke være bakgrunnen for at det stenger.

Problemene ved mottaket for enslige mindreårig­e asylsøkere i Dronningen­s gate startet rundt nyttår. Da flyttet det flere beboere fra et annet mottak inn hit.

Noen av de nye beboerne førte, ifølge kommunen, til mye uro. Kristiansa­nd kommune satte i verk en rekke tiltak, blant annet sivilkledd­e vakter.

Situasjone­n fortsatte likevel å tilspisse seg ut over våren. Det endte med at sektorvern­eombudet ved helse- og sosial valgte å stenge deler av mottaket i begynnelse­n av april. Nærmere bestemt den delen av mottaket som var knyttet til tre av beboerne. Det kommer fram i et brev som Arbeidstil­synet har sendt til Kristiansa­nd kommune.

Men før vedtaket kunne settes i verk, valgte UDI å flytte de tre.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Nå avvikles mottaket som har holdt til i lokalene der First Hotel lå.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Nå avvikles mottaket som har holdt til i lokalene der First Hotel lå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway