Fædrelandsvennen

Global oppvarming

- ARNE SOLLIE

Våre medier og mange av våre politikere er stadig mer opptatt av konsekvens­en av global oppvarming og at vi derfor må legge om til en grønnere politikk og livsstil så vi kan redde planeten.

●● De mest radikale spår at vår jord kan bli ubeboelig for oss om ganske få år. Både på grunn av dette og faren for en storkrig der atomene slippes løs. Et gammelt ordtak sier at når krybben er tom bites hestene, så muligheten for en ødeleggend­e atomkrig er så absolutt tilstede. Noen fantaserer på ramme alvor at vi må finne en eller annen planet der ute i verdensrom­met der noen få kan bygge kolonier så menneskesl­ekten kan overleve. Den som leser sin Bibel vil se at disse senarioer er beskrevet, men uten noen rakettfluk­t. Det er derimot en annen alvorlig fare som står beskrevet og storparten av verdens politikere ikke ser. Norske inkludert. At de ved å gå inn for deling av Israel og Jerusalem kommer på kollisjons­kurs med han som har all makt i himmel og på jord. Før eller siden vil det få sine konsekvens­er.

Når alt dette er sagt så finnes det en redning og framtid for oss mennesker. Den er ikke tidsbegren­set, men gjelder for en tid som er vanskelig for oss mennesker å begripe. Nemlig en evighet. Vi feirer nå at Jesus for opp til Himmelen og skal komme igjen for å hente de som har sagt takk til redningen. De som med sin munn erklærer at de tror på dette og venter på han. Det er godt nytt som gir framtid og håp til tross for både konsekvens­ene av global oppvarming og atomtrusse­l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway