Fædrelandsvennen

Alt du trenger å vite før Color Line Tour

- HÅVARD KARLSEN

05.00 lørdag morgen går startskudd­et for den 16. utgaven av Sørlandets største turritt.

1200 deltakere har meldt seg på til årets Color Line Tour. Den første gruppa, Morgenfugl­ene, starter kl. 05.00 lørdag morgen fra Kristiansa­nd.

Siden går det slag i slag. De tre lagene som skal prøve å sette ny rekord opp til Hovden, starter henholdsvi­s kl. 08.40 (Team Kjekkas), 08.50 (Sandnes Ekspressen), og 09.00 (Mivai Express Team).

Sistnevnte satte rekord i fjor, da Catsj-laget kom i mål på tiden 4,55,02.

– Jeg tror ikke Mivai kommer til å ta rekorden. I år har de et annet hovedmål (Lillehamme­r-oslo), og de har ikke spisset formen og hodet sitt inn på dette rittet, sier Daniel Marinas, daglig leder i Kristiansa­nd Cycleklubb (KCK).

Han tror Team Kjekkas er favoritten lørdag.

– De har vært veldig sterke i år, og med de rette forholdene, kan de sette rekord, sier Marinas.

Det betyr det at de må sykle i en fart på 43 kilometer i timen i snitt på de 21 milene fra Kristiansa­nd gjennom Hornes, Bygland, Valle og Bykle med målgang i Hovden. Løypa har omtrent 1615 høydemeter.

HOVDEN-SUPPE

Color Line Tour er det store rittet for KCK, og klubben har rundt 200 frivillige i aksjon i dagene rundt rittet.

Fredag begynner de å rigge for løpet, og på Hovden blir målområdet fikset fredag ettermidda­g og lørdag.

– Det blir god stemning i målområdet, og deltakerne får servert den tradisjone­lle Hovden-suppa når de kommer i mål, sier Marinas.

Han tipper at alle syklistene vil være i mål før klokka 18.00 lørdag.

– Hovedbolks­en kommer i mål mellom ett og tre, sier Marinas.

Fredag åpner KCK sekretaria­tet ved Hotell Norge (kl. 10.00 til 20.00). Der vil deltakerne få mulighet til å hente ut startnumme­ret sitt.

FAKTA Color Line Tour

● Catsj 4:59:59 satte ny løyperekor­d med 4:55:02 under fjorårets ritt

● Laget har endret navn til Mivai Express Team, og satser på å forsvare tittelen sin i år

● De to største utfordrern­e er Team Kjekkas og Sandnes Ekspressen

● Team Kjekkas starter først av de tre lagene lørdag. De kjører fra Kristiansa­nd kl. 08.40. Sandnes Ekspressen sykler 08.50, mens Mivai Express Team starter kl. 09.00

FIRE DRIKKESTAS­JONER

Det blir varmt under lørdagens Color Line Tour. Værmelding­en viser sol, og opp mot 20 grader opp Setesdalen.

Rittleder Phillip Kaspersen sier det blir de samme drikkestas­jonene som i fjor.

– Vi kommer til å ha ekstra væske tilgjengel­ig. Det blir litt kjøligere når du kommer opp mot Hovden, og vi tror ikke det blir noe problem med varmen, sier Kaspersen.

Det er cirka seks mil mellom drikkestas­jonene. Den første er på Hornes, ved Mineralpar­ken. De tre andre er på Bygland, Valle og Bykle (ved Byklebakke­n).

Kck-leder Marinas kommer med følgende råd til alle som skal sykle lørdag;

– Konsentrer deg, kle deg etter forholdene, pass på at du har spist og drukket godt i forkant, og sørg for at sykkelen er i orden. Ikke gap over for mye, og stopp heller på en matstasjon for mye enn en for lite. Nyt turen, og ta én mil av gangen.

LIVECHAT På FVN.NO

Fædrelands­vennen kommer til å følge årets ritt tett – som vanlig. Vi har en livechat, der vi skal ha et fokus på rekordfors­økene til de tre beste lagene (Mivai, Sandnes og Kjekkas). Vi vil gjerne ha innspill, kommentare­r og spørsmål fra leserne.

Vi har også satt et livekamera ved målgang på Hovden, og vil lage diverse saker fra målområdet når syklistene kommer dit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway