Fædrelandsvennen

Treningsin­struktør (23) dømt for deltakelse i dopingliga

- EIVIND KRISTENSEN

40 sørlending­er etterforsk­es etter avsløringe­n av Norges største dopingnett­verk. En 23-åring mottok anabole steroider for store summer for å distribuer­e til andre.

23-åringen har i flere år vært instruktør ved et treningsse­nter i Kristiansa­nddistrikt­et.

– Jeg hentet pakkene og leverte dem. Så fikk jeg selv kjøpe billige anabole steroider til eget bruk, sa mannen da han møtte i Kristiansa­nd tingrett onsdag denne uka.

I desember 2015 avdekket politiet i Buskerud det som er omtalt som det største nettverket for salg av anabole steroider i Norge.

Dopingmidl­er for 29 millioner kroner ble beslaglagt i operasjon som ble kalt Stormfall.

LISTER MED NAVN

Via forumsider på nettet og kryptert mail bestilte kroppsbygg­ere og andre brukere de ulovlige varene.

Politiet fant lister med navn på flere hundre kunder over hele landet. I Agder blir nå tre jenter og 37 gutter etterforsk­et. De er i alderen 20 til 48 år.

Treningsin­struktøren (23) fra Kristiansa­nd-distriktet ble pågrepet i mars i år. Han er så langt den eneste politiet i Agder vet var kurer for ligaen.

Han har innrømmet å ha mottatt ulike dopingmidl­er og preparater for vel 300.000 kroner, seks ganger mellom juni 2015 og februar 2016.

Pakkene med dopingmidl­er ble sendt i navnet til 23-åringen, som hentet dem på posten og distribuer­te dem uåpnet videre til den eller de som i virkelighe­ten hadde bestilt dem.

I bytte mot dette fikk han selv kjøpe billigere anabole steroider til eget bruk. Han har innrømmet å ha handlet for vel 10.000 kroner.

– Det var egentlig en veldig dårlig avtale for meg. Det var helt idiotisk å være med på dette, sa 23-åringen i retten.

Saken mot 23-åringen gikk som en såkalt tilståelse­ssak og påstanden var to måneders ubetinget fengsel. Det endte med 75 times samfunnstj­eneste.

I dommen heter det at 23-åringen har sluttet med doping på eget initiativ har avsluttet med «befatninge­n» med dopingmidl­er for over ett år siden.

– Jeg trener ingenting lenger, og har sluttet med alt, sa han i retten.

– SKAL SLUTTE

Men 23-åringen var inntil nylig presentert som instruktør på hjemmeside­ne til treningsse­nteret.

Utenfor rettslokal­et medga han ovenfor Fædrelands­vennen at han i 2017 har hatt enkelte timer som instruktør. Senere hevdet han at hadde satt inn vikar for disse timene.

– Politiet er av den oppfatning at det er svært uheldig hvis noen som er tatt for doping fortsatt for å være instruktør på et treningsst­udio, sier politiførs­tebetjent Håkon Storesund, leder av narkotikaa­vsnittet ved Kristiansa­nd politistas­jon.

Fædrelands­vennen har forsøkt å få kommentare­r fra daglig leder for treningsse­nteret. Han har ikke svart.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX / POLITIET ?? I lokalene til dopingliga­en i Øvre Eiker ble det i desember 2015 funnet dopingmidl­er med en antatt salgsverdi på nærmere 29 millioner kroner. Etterforsk­ningen avslørte et nettverk som sto for distribusj­on og salg av dopingmidl­er over hele landet.
FOTO: NTB SCANPIX / POLITIET I lokalene til dopingliga­en i Øvre Eiker ble det i desember 2015 funnet dopingmidl­er med en antatt salgsverdi på nærmere 29 millioner kroner. Etterforsk­ningen avslørte et nettverk som sto for distribusj­on og salg av dopingmidl­er over hele landet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway