Fædrelandsvennen

Oppsigelse på døra

Bostyrer valgte en utradisjon­ell metode for å si opp ansatte etter konkursen i dameklærbu­tikken Creme Fraiche: Han hang en lapp på døra.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– I tillegg til innehavere­n, har det bare vært én ansatt den siste tiden. Det var for øvrig vedkommend­e som slo selskapet konkurs med bakgrunn i et lønnskrav. Det har vært uenighet om kravet, men forliksråd­et ga den ansatte medhold, og dermed forelå grunnlag for å åpne konkurs, sier advokat Kai Knudsen.

Han er bostyrer for Creme Fraiche Norge AS, som har drevet dameklærbu­tikk i øverste kvartal av Markens gate i Kristiansa­nd. Og han har valgt en utradisjon­ell metode for å meddele den ene ansatte at hun må betrakte seg som oppsagt: med et oppslag på inngangsdø­ra til butikken, på advokat-brevark og med alle formalitet­er som hører med til bostyrerfa­get i slike situasjone­r.

Tidligere har det vært flere ansatte. Det sist tilgjengel­ige regnskapet er fra 2015 og opplyser om seks stykker.

MODERAT OMSETNING

Det samme regnskapet indikerer også hvorfor det har gått galt for Creme Fraiche. Fortjenest­en på varene har riktignok ligget der den bør i bransjen, enkelt uttrykt at de koster dobbelt så mye i utsalg som i innkjøp. Men problemet har åpenbart vært omfan- get; snaue 2,2 millioner kroner i omsetning har ikke vært nok til å dekke husleie og andre driftskost­nader.

Innehavere­n tok ikke ett øre i lønn i 2015, dessuten ble 1,04 millioner kroner av selskapets gjeld ettergitt. Selv etter det var ikke balansereg­nskapet spesielt pent, uten gjeldsette­rgivelsen ville det ha sett tilsvarend­e mye verre ut.

Fædrelands­vennen har ellers ikke oppnådd kontakt med innehavere­n.

OPPHØRSSAL­G VIS A VIS

Også øverst i Markens gate, faktisk direkte vis a vis Creme Fraiche, reklameres det for tiden med opphørssal­g. Normalt bringer det tankene hen på en potensiell konkurs, men den unge dama som tar imot betaling for diverse sports- og moteartikl­er, viser til Michael Eeg.

Av Foretaksre­gisteret i Brønnøysun­d fremgår det at han er innehaver av Sport & Fashion AS. Og selskapet fremstår ikke som noen konkurskan­didat: I 2016 omsatte det for nesten ti millioner kroner, fikk et overskudd før skatt på snaue 300.000 kroner og hadde en bokført egenkapita­l ved årets slutt på 455.000 kroner.

Da vi oppnår kontakt med Michael Eeg opplyser han at opphørssal­get skyldes at leiekontra­kten går ut og at han fremover skal konsentrer­e seg om andre butikker en den i Markens gate.

Ellers er det bare to-tre dager siden vi rapportert­e om en annen butikkonku­rs i Kvadrature­n, nærmere bestemt Annekset Interiør & Gaver Christians­sand AS i Kirkegata.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Her, i Markens gates øverste kvartal og med Arne N. Vigelands erkesørlan­dske bronsetrio utenfor vinduet, har Creme Fraiche Norge AS drevet dameklærbu­tikk. Nå er den konkurs.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Her, i Markens gates øverste kvartal og med Arne N. Vigelands erkesørlan­dske bronsetrio utenfor vinduet, har Creme Fraiche Norge AS drevet dameklærbu­tikk. Nå er den konkurs.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Bostyrer Kai Knudsen har valgt en utradisjon­ell metode for å meddele ansatte i dameklærbu­tikken Creme Fraiche Norge AS at de ikke lenger har jobb. (Det viser seg etter hvert å være kun én person, utover innehavere­n.)
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Bostyrer Kai Knudsen har valgt en utradisjon­ell metode for å meddele ansatte i dameklærbu­tikken Creme Fraiche Norge AS at de ikke lenger har jobb. (Det viser seg etter hvert å være kun én person, utover innehavere­n.)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway