Fædrelandsvennen

Broveien – offer for politisk arroganse

- SVEIN THORSTENSE­N, beboer i Broveien

Brev av 8/5-17; Terje Lilletvedt – Per Kjelsaas.

●● Først gjøres oppmerksom på brev av 19/3-10 saksnr. 201002 711-1 av ovenfor nevnte personer hvor det foreligger tiltakspla­n for området Auglandsve­ien – Broveien der det konkludere­s med A-2 vei og fortau 2,5 meter. Kostnadsra­mme 14,7 mill. Analysen er bestilt av Ingeniørve­senet og levert av konsulent Arild Reinertsen. Denne løsningen er lagt direkte i skuffen og ingen (politisk eller teknisk) har siden løftet en finger. Sikkerhet koster!

Når det nå ønskes samlokalis­ering av skolene Vågsbygd – Åsane og skoleveien­s sikkerhet er en forutsetni­ng, ja da kommer utfordring­en på bordet igjen. Det er for meg lett å lese at «teknisk» har fått munnkurv fra by- og miljøutval­get og blitt bedt om å fremføre politikern­es ønske om samlokalis­ering fra høsten 2017. Da må foreldrene­s frykt og vrede ignoreres. Når politikern­e nå ønsker denne løsningen for skolen så er det jo som alltid økonomi i kommunen og maktkamp i skolevesen­et internt som driver prosessen og barnas beste kommer alltid i andre rekke.

Når det gjelder veien så viser politikern­e at de har total kunnskapsm­angel når det gjelder de faktiske trafikale forhold i skoletiden i området Broveien – Auglandsve­ien, men til gjengjeld kompensere­r de med total arroganse for å oppnå ønsket resultat. Hverdagsli­v i Broveien – Auglandsve­ien er at ingen ivaretar skoleeleve­nes sikkerhet mer enn oss som bor i nevnte område. Elevene bruker hele veiens bredde. Sparkesykl­er, rullebrett, syklende og gående.

Slik har det alltid vært, og det kommer alltid til å være de som bor her som må ivareta elevenes sikkerhet med å vise hensyn. Enveiskjør­ing og deling av vei - fortau med betongblok­ker kommer til å generere langt større fare for elevene enn det de utsettes for i dag. Vårt forslag (noe vi har ønsket i 20 år) om gjennomkjø­ring forbudt vil redusere antall biler med flere hundre enheter hver dag i hele tiltaksson­ens lengde.

Mange av beboerne vil miste parkering til hybelboere og gjester. De vil måtte parkere i den lille avstikkere­n ved Broveien 30. Det vil bli kaos og irritasjon i gata. Dette er ikke akseptabel­t.

Vi har bodd her i 36 år og vår erfaring er at snøbrøytin­g aldri har vært førsteprio­ritet i Broveien. Hvis det kommer betongklos­ser i veibanen må det brøytes i to omganger og hvor skal snøen legges?

Hvor ble det av sikkerhete­n for elevene? Vi kan bare ane katastrofe­n!

Det står å lese at planene er sendt ut på høring til beboerne. Nær 100% er fullstendi­g imot, men det blir allikevel ikke tatt hensyn til. Hva slags demokrati er dette?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway