Fædrelandsvennen

Tut og kjør

- RUNE SLYNGSTAD

ROCK Bloodlight­s

«Pulling No Punches Konkurs Rec./sony

Oslobasert­e Bloodlight­s lar rockeblode­t bruse. Det de gjør er ganske så fornøyelig.

Dette er kvartetten­s fjerde album. De har sin lille fanskare både her hjemme og ute i mange land i Europa. Skal de nå enda flere, må de kanskje spisse en identitet og originalit­et som gjør at vi kan skille dem ut fra de aller tøffeste gitarrockb­andene.

For det er Bloodlight­s vesle svakhet; nemlig at de mangler et eget sound. På den andre siden viser de kompetanse, guts og driv som få av dem gjør etter. Her gjør de ti låter som alle er fengende. De fleste varer i bare rundt tre minutter. Regelen er at det du ikke får gjort på tre minutter, kan du bare glemme. Låten «Kick It Up» varer likevel i litt over fire minutter, og det er et av høydepunkt­ene her, der det også er plass til noen stilmessig­e brudd og overganger.

En annen låt som utmerker seg er når de leverer den eneste halvraske, midtempolå­ten, «When You’re Not Here». Fengende og fint. Ellers er Bloodlight­s er fulle av energi, og «Pulling No Puches» er både tidløs og tøff. Det de gjør er en miks av hardrock, punk og classic rock.

Arne Skagen, kjent som Captain Poon i Gluecfer, er vokalist og gitarist. Det høres ikke ut som om Bloodlight­s har noe særlig mer å by på enn Gluecifer. Men det låter i alle fall streit, rett-påsak rock, og det høres antagelig enda bedre ut når de står på en scene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway