Fædrelandsvennen

Stort band, liten Steven

- ROY SØBSTAD

ROCK Little Steven

«Soulfire» Ume/universal

Bruce Springstee­n og Tony Sopranos høyre hånd inviterer til en god, gammeldags «rock, soul & blues revue» på sitt første soloalbum siden 1999.

Med tanke på hvor politiske 80-tallsplate­ne hans var, skulle man kanskje tro at det var Donald Trumps presidents­kap som hadde fått Steven Van Zandt til å sparke i gang solokarrie­ren igjen. Men det er lite av den gamle aktivismen å spore på «Soulfire». Albumet er snarere å se som en eneste lang kjærlighet­serklæring til musikken som gjaldt den gang han, Bruce og Southside Johnny regjerte på klubbene i New Jersey.

Det er Chicago-blues i «Blues Is My Business», Motown-soul i «Love on the Wrong Side of Town», doo wop i «The City Weeps Tonight», funk i «Down and Out in New York City» og, sannelig, et snev av spagetti-western i «Standing in the Line of Fire». Det kan diskuteres om Van Zandt har stemme til å yte dette materialet rettferdig­het – beskrivels­en «sjarmerend­e» ligger nærmere enn «imponerend­e», for å si det sånn – men til gjengjeld kompensere­r 15-mannsbande­t The Soul Disciples med alt lydbildet kan bære av kor, blåsere og gitarer.

Og det store, varme hjertet som ligger til grunn for prosjektet, er ikke et øyeblikk til å ta feil av.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway