Fædrelandsvennen

Hun forventer at han sparkes ut

Ingebjørg A. Godskesen (Frp) krever partikolle­ga Terje Stalleland ekskludert, og forventer at han mister medlemskap­et i partiet.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

– Ja, det forventer jeg. Han har fått en advarsel før, og da skal det ganske lite til før han blir hevet ut, sier Godskesen.

Partileder Siv Jensen krevde ro i rekkene i det konflikthe­rjede Aust-agder Frp da partiet avsluttet sitt landsmøte 7. mai:

– Det er en tid for debatt, og en tid for å gå videre. Nå er tiden inne for å gå videre, sa Jensen til Fædrelands­vennen.

Få dager senere innleverte stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen eksklusjon­skrav mot både Terje Stalleland fra Grimstad og Sten Arild Hvidsten fra Evje og Hornnes.

TAR LANG TID

– Froland Frp hadde allerede levert eksklusjon­skrav mot Stalleland, og jeg svarte Siv Jensen at man ikke kunne regne med ro før den søknaden ble ivaretatt. Da det ikke skjedde noe, sendte jeg også inn min, sier hun.

Heller ikke hun har fått noen respons:

– Det er litt spesielt at det tar så lang tid. Jo fortere partiet reagerer, jo fortere blir vi ferdig med dette.

Den bitre striden oppsto i desember, tre dager etter at Ingebjørg Godskesen hadde tapt stortingsn­ominasjone­n for Åshild Bruun-gundersen. Bruun-gundersen sørget da for at Frp sikret ja-flertall for ett Agder i fylkesting­et, og dermed startet det interne rabalderet.

FIKK ADVARSEL

På det heteste kom det krav om eksklusjon mot 18 medlemmer, og Terje Stalleland var en av de som fikk advarsel fordi han på et oppvaskmøt­e hadde antydet at Tyrkias president Erdogan kunne medvirke til at Godskesen, som da var på reise i Tyrkia, ikke kom tilbake.

Dette synes Godskesen fortsatt er eksklusjon­sgrunn, i tillegg til Facebook-utsagn som kom i slutten av april, utsagn som riktignok ble slettet etter kort tid.

– Der omtalte Stalleland meg som et psykiatris­k tilfelle som trenger behandling. Jeg synes for øvrig det er helt forkasteli­g å bruke psykisk sykdom som skjellsord, sier stortingsr­epre- sentanten som også krever Sten Arild Hvidsten fra Evje og Hornnes ekskludert:

– Han kaller meg «vrakgodset» på Facebook, og sier jeg ligger på bunnen og der passer jeg, forklarer hun.

«JÆVEL» OG «DRITT»

Også lederen av Arendal Frp, Bjørnar Solvei, har sendt eksklusjon­skrav mot Stalleland etter å ha blitt kalt «en jævel» og «en dritt» på Facebook.

Solvei var selv en av dem som fikk en advarsel fra Frps sentralsty­re i vinter etter først å ha blitt ekskludert av fylkesstyr­et.

De nye eksklusjon­skravene er sendt fylkeslede­r Peter A. Busch med kopi til partiets generalsek­retær.

Busch ba tidligere i vår partiet sentralt om hjelp til å løse konflikten­e som herjer i partiet:

– Eksklusjon­skravene er overlatt til organisasj­onsutvalge­t. Nå er det viktig at det blir gjort en grundig vurdering, sier Busch.

– Hva tenker du om at de frem- settes?

– Det synes jeg er lite konstrukti­vt. Det er mye som er sagt som burde ha vært usagt i denne saken, men nå synes jeg det er på tide å sette strek og komme videre, sier han.

Verken Terje Stalleland eller Sten Arild Hvidsten ønsker å kommentere saken.

Stortingsk­andidat Åshild Bruun-gundersen tok en kort timeout da Facebook-konflikten var på det verste i slutten av april, men er nå tilbake i full po- litisk aktivitet.

Frps organisasj­onsutvalg ledes av stortingsr­epresentan­t Helge André Njåstad. Utvalget behandler kravene før de endelig avgjøres av sentralsty­ret.

Njåstad skriver i en sms at han ikke har noe nytt å melde i saken, og at det er usikkert når eksklusjon­skravene behandles.

 ?? ARKIVFOTO: JON ANDERS SKAU ?? Arkivbilde fra tidligere år der Ingebjørg Godskesen og Terje Stalleland slåss med et smil om munnen. Nå er ikke tonen fullt så god.
ARKIVFOTO: JON ANDERS SKAU Arkivbilde fra tidligere år der Ingebjørg Godskesen og Terje Stalleland slåss med et smil om munnen. Nå er ikke tonen fullt så god.
 ?? ARKIVFOTO: TONE SANDBERG ?? Stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen (Frp) fra Aust-agder har levert to eksklusjon­skrav i kjølvannet av rabalderet i fylkespart­iet.
ARKIVFOTO: TONE SANDBERG Stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen (Frp) fra Aust-agder har levert to eksklusjon­skrav i kjølvannet av rabalderet i fylkespart­iet.
 ?? ARKIVFOTO: TONE SANDBERG ?? – Nå synes jeg det er på tide å sette strek og komme videre, sier fylkeslede­r Peter A. Busch
ARKIVFOTO: TONE SANDBERG – Nå synes jeg det er på tide å sette strek og komme videre, sier fylkeslede­r Peter A. Busch

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway