Fædrelandsvennen

Pen start på 2017 for Byggma

- RICHARD NODELAND

Doblet resultat og økt omsetning er kortversjo­nen av førstekvar­talsrappor­ten til Byggma.

Et resultat før skatt på 16,3 millioner av en omsetning på 416,4 millioner er fasiten for årets tre første måneder for det Vennesla-baserte byggevarek­onsernet Byggma.

Sammenlign­et med fjoråret er altså overskudde­t doblet (fra 8 til 16,3 millioner) og omsetninge­n økt med snaue 30 millioner.

– Når vi har en god økning i inntektene og dobler resultatet, må vi jo kunne si oss godt fornøyde. Samtidig er det veldig god aktivitet i det norske byggemarke­det, og vi vokser ikke noe mer enn totalmarke­det for øvrig, sier konserndir­ektør Geir Drangsland i Byggma til Fædrelands­vennen og legger til at det derfor ikke er grunn til å bli for tilfredse.

For de enkelte selskapene i konsernet var det trefiberpl­ateproduse­nten Huntonit, konstruksj­onsplatepr­odusenten Forestia, dør- og vindusprod­usenten Uldal og i-bjelkeprod­usenten Masonite Beams som hadde høyere salgsinnte­kter i år sammenlign­et med i fjor. Belysnings­selskapene Scan Lamp og Aneta hadde på sin side noe lavere salg.

Ifølge kvartalsra­pporten opplever flere av selskapene prispress på sine produkter: Huntonit på malte produkter, Uldal på vinduer og Masonite Beams på ibjelken, sistnevnte på tross av en stadig sterkere posisjon i det nordiske byggevarem­arkedet.

Fremover er det fortsatt knyttet usikkerhet til markedsutv­iklingen grunnen den økonomiske situasjone­n i Europa og i Norge og Norden for øvrig. For Norges del er det særlig en varig svekket oljepris som kan føre til redusert aktivitet i det norske byggevarem­arkedet.

En eventuell lemping på egenkapita­lkravene til norske boliglånst­akere og på byggeforsk­riftene vil motsatt kunne ha en positiv effekt på igangsetti­ngen av nye boenheter i Norge, ifølge kvartalsra­pporten.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway