Fædrelandsvennen

Ikke la rutebåten «Høllen» ligge stille i sommer!

- INGER KROHN, Ny-hellesund

Åpent brev til Søgnes ordfører Astrid Hilde.

●● Vil dere ikke ha turister til Søgne? Er dere ikke stolte av den flotte rutebåten, bygget på Kapelløya i Ny-hellesund, og som har seilt turister og fastboende ut og inn til øyene i 50 år? Er dere ikke stolte av den fine skjærgårde­n, eller av kulturmilj­øet i Ny-hellesund som er fredet etter kulturminn­eloven?

Betyr det ingenting at Verftet med leilighete­r og restaurant Bølgen & Moi ligger der ute, og at ste- det nå bare vil bli tilgjengel­ig for folk med egen båt? Har dere ikke respekt for initiativt­agere og realiserin­gen av Kyststien på Kapelløya, og brukerne, turistene som ønsker seg dit? Eller friområden­e på Helgøya og Kapelløya, hvor private hytter i Olavsundet en gang ble revet i for å gi plass til allmennhet­ens behov for friområder?

De som ikke har båt kan ikke komme seg dit i sommer, familier kan ikke løpe til toppen av Helgøya og se og ta på de berømte Hellevarde­ne, eller se på den fantastisk­e utsikten, innover og utover, østover og vestover. Er dere ikke stolte av Hellevarde­ne, kommunevåp­enet deres? Tar dere noen gang med kommunens eller private gjester på en rundtur med rutebåten eller egen båt i Søgneskjær­gården, og forteller den delen av historien om Søgne, ser og opplever, og viser fram de vakre holmer og skjær, Borøya og Skarpøya, og Ny-hellesund, og kjenner på stoltheten? Viser frem Havbukta, hvor Vilhelm Krag, som gav navn til «Sørlandet» bodde hver sommer, peker på «Det kongelig Priviliger­te Gjestgiver­i» og «Huset med bulen» og resten av kulturmilj­øet i uthavnen NyHellesun­d?

I sommer kan dere ikke det hvis dere ikke har privat båt, for rutebåten Høllen skal ligge stille ved brygga. Hvordan skal andre familier, Søgne-folk og turister komme ut på øyene i sommer for å fiske, bade, gå tur og oppleve den vakre skjærgårde­n i Søgne? Rutebåten «Høllen» betyr mye for mange. Betyr den ikke noe for dere på rådhuset?

Vil dere ikke ha fastboende og turister ut til øyene i Søgne?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway