Fædrelandsvennen

Fant ulovlige revefeller i Agder

- TEKST: TORMOD FLEM VEGGE tormod.vegge@fvn.no

Statens naturoppsy­n har funnet ulovlige revefeller i Vest-agder.

– Vi ser ganske alvorlig på saken. Hvis en hunnrev med valper går i fella, kan valpene sulte ihjel, sier Olaf Landsverk, rådgiver i Statens Naturoppsy­n (SNO) i Agder.

I løpet av de to siste ukene har SNO funnet to ulovlige revefeller/ revebåser i Vest-agder, ifølge en pressemeld­ing.

Fellene, som ble funnet i Flekkefjor­d og Åseral, skal ha stått ute i naturen i lang tid og har inneholdt relativt ferske åter.

SNO understrek­er at slik fangst skal foregå i jakttida og at det stilles særegne krav til båsenes utforming. Utforminge­n skal sørge for at dyret ikke påføres unødvendig­e lidelser.

Fellene skal blant annet være lystette når de er lukket for å unngå å stresse dyrene. Det skal også være daglig tilsyn med innretning­en.

I tillegg påpekes det at feller skal merkes med jegerens navn og telefonnum­mer og at plassering­en skal innrapport­eres til kommunen.

Ifølge SNO ble det avdekket brudd på samtlige punkter regelverke­t, i forbindels­e med funnene av de to nevnte båsene. Derfor blir de ansvarlige nå politianme­ldt.

SNO opplyser at fellene tilhører grunneiern­e på de respektive stedene. Den ene eierne har bekreftet eierskapet til båsen på sin grunn, mens det skal være sterke indisier på at den andre grunneiere­n eier fella på sin eiendom.

– Vi frykter at det finnes flere ulovlige feller i Agder, som eiere enten har glemt eller bevisst latt være å fjerne, og vi er glade for tips fra publikum, sier Landsverk.

 ?? FOTO: STATENS NATUROPPSY­N ?? Dette er en av de ulovlige revebåsene som SNO har avdekket i VestAgder.
FOTO: STATENS NATUROPPSY­N Dette er en av de ulovlige revebåsene som SNO har avdekket i VestAgder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway