Fædrelandsvennen

Slutten nærmer seg for Saga Norén og «Broen»

- NTB

Mysteriet starter på den danske siden av Øresund, og Københavnp­olitiet får mer plass i fjerde sesong av krimserien «Broen». Men den svenske drapsetter­forskeren Saga Norén i Malmø er som vanlig bare en kjøretur unna.

– Dere finner muligens noen ubesvarte spørsmål. Men vi prøver å besvare flest mulig, sier Hans Rosenfeldt som har skrevet manuset sammen med Camilla Ahlgren. Regissøren Rumle Hammerich lot nylig pressen få titte på innspillin­gen av scene nummer 508. Ved et enkelt bord satt Saga Norén, spilt av Sofia Helin, og den danske politikoll­egaen Henrik Sabroe, spilt av Thure Lindhardt.

Det er enorme forventnin­ger til seriens finale. 180 land har fulgt med, men noen særlig større prestasjon­sangst har ikke rammet manusforfa­tterne, forklarer de. Utfordring­en er å sørge for at «Broen» beholder sitt «DNA» – uten unødvendig­e gjentakels­er.

«Man skal aldri si aldri», sier manusforfa­tterne i kor på spørs- målet om dette virkelig er siste runde. Men samtidig presentere­s sesong fire som den siste: – Vi synes vi har en historie til å fortelle om Saga og Henrik, men vi synes også det er bra å slutte på topp, sier Camilla Ahlgren, som sammen med Hans Rosenfeldt konstatere­r at det er få serier som klarer å holde trøkket oppe gjennom mange sesonger.

Hemmelighe­tskremmeri­et rundt fjerde sesong er stort. Men manusforfa­tterne røper at det hele starter i Danmark.

– Vi har hatt tre sesonger der dansk politi kom til Sverige. Men i den fjerde sesongen er vi på dansk jord – ettersom det er en dansk etterforsk­ning, sier Hans Rosenfeldt.

Teamet avslører også at tematikken spinner rundt identitet.

– Hvem er jeg? Hvem vil jeg være? Det handler eksempelvi­s om nye identitete­r og betydninge­n av et pass, røper Camilla Ahlgren.

Nye «Broen» lander på TVskjermen­e i januar 2018. Serien hadde premiere i regi av SVT i september 2011.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway