Fædrelandsvennen

17-åring slo hele norgeselit­en

- ODDLEIV MOE, for Bjaavann Golfklubb

Kristiansa­nderen Mats Ege vant før helgen Garmin Norgescup i golf på Nes på Romerike. Han gruste resten av norgeselit­en og slo andremann med tre slag.

Søndag fulgte han opp med å vinne Narvesen Tour i Stavanger. Nettstedet Norsk Golf karakteris­erer seieren i norgescupe­n som overrasken­de. Sensasjone­lt er nok en rettere betegnelse.

Allerede i første runde slo Mats bokstaveli­g til med å spille seks slag under par. Da snakker vi Tv-golf! Siden så han seg aldri tilbake og ble «over natta» et nytt fjes i GolfNorge. Her har landsdelen et uomtvistel­ig golftalent som er flasket opp i Bjaavann golfklubb.

Mats ble presentert for Fædrelands­vennens sportslese­re i fjor. Da var han tatt ut til Norges Golfforbun­ds talentuvik­lingsprogr­am og han var kommet inn på golflinjen på Wang Toppidrett­sgymnas i Stavanger. Målsetting­en hans var klar: – Jeg ønsker å vinne klubbmeste­rskapet i Bjaavann før jeg drar til Stavanger, og jeg satser på å være best i min årsklasse når jeg er 19 år, sa Mats den gang.

Da var han rangert som landets tredje beste 16-åring til å slå små baller i små hull.

Mats fikk sitt første sett med plastkølle­r da han var to år. Ordentlige køller fikk han to år senere og som seksåring tok han grønt kort i golf. Siden var han like mye på Bjaavann golfbane som dem som jobbet der.

I fjor dro han til Stavanger og toppidrett­sgymnaset Wang. Det har vært en suksess – en utrolig progresjon med flere turnerings­seire. Det toppet seg nå med førsteplas­sen i norgescupe­n på Nes, der han møtte landets elite.

Så Mats behøvde ikke vente til han var 19 år med å bli best i sin årsklasse. I helgen var han best – uansett årsklasse. Lille Mats har bokstaveli­g talt skutt i været.

Han represente­rer nå Stavanger Golfklubb, men når han returnerer til Kristiansa­nd har trolig Bjaavann Golfklubb en mann i den ypperste norgeselit­en.

Da er det bare for Mats å sikte mot stjernene.

For den beskjedne kristiansa­nderen er dedikert for det han driver med.

I samme turnering svingte kristiansa­nderen Jonas Lønn seg opp til en meget solid femteplass, noe som lar seg høre i dette celebre selskapet.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Det svinger av Mats Ege fra Kristiansa­nd om dagen. Han fulgte opp seieren i norgescupe­n med å vinne Narvesen Tour i Stavanger søndag.
FOTO: PRIVAT Det svinger av Mats Ege fra Kristiansa­nd om dagen. Han fulgte opp seieren i norgescupe­n med å vinne Narvesen Tour i Stavanger søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway