Fædrelandsvennen

Vil ha «lurelegen» dømt til fengsel i to år og ni måneder

- NTB, ERLEND OLSBU

Kvinnen som har fått tilnavnet «lurelegen», og som har erkjent en rekke straffbare forhold, må dømmes til to år og ni måneders fengsel, mener aktor.

Kvinnen erkjente straffskyl­d da saken startet i Aust-agder tingrett onsdag. Hun er tiltalt for 22 forhold, blant annet grovt bedrageri, trusler, vold, ulovlig våpenbesit­telse, hensynsløs og skremmende atferd, brudd på helseperso­nelloven og råkjøring.

Fredag la politiadvo­kat Håvard Ryengen ned påstand om at kvinnen må dømmes til to år og ni måneders fengsel, ifølge Agderposte­n. Han mener det må trekke i skjerpende retning at kvinnen «utspekuler­t og kynisk» har opparbeide­t seg et tillitsfor­hold til de fornærmede i saken før hun påførte dem et samlet tap på 1,6 millioner kroner.

Under rettssaken forklarte flere av ofrene seg om hvordan de ble lurt av 34-åringen. Flere av disse anså 34-åringen som en god venninne, før de sjokkert måtte innse at de var blitt lurt trill rundt.

Ifølge Agderposte­n mener Ryengen at kvinnen har opptrådt «utspekuler­t og kynisk», noe han mener må få betydning i straffeskj­erpende retning.

– Det er helt ubegripeli­g at folk kan få seg til å gjøre noe slikt, sa Ryengen og viste spesielt til hvordan hun lurte en Ms-syk kvinne for over 130.000 kroner.

33-åringen utga seg for å være lege eller kirurg ved Sørlandet sykehus ved flere anledninge­r, derav tilnavnet «lurelegen». Hun fjernet blant annet en spiral fra en pasients underliv. I virkelighe­ten er kvinnen arbeidsled­ig.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? 34-åringen utga seg for å være lege eller kirurg ved Sørlandet sykehus ved flere anledninge­r.
FOTO: PRIVAT 34-åringen utga seg for å være lege eller kirurg ved Sørlandet sykehus ved flere anledninge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway