Fædrelandsvennen

Pynter skjærgårde­n til pinse

- JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Når båtfolket stevner ut i skjærgårde­n pinsehelge­n, kan de godt sende en vennlig tanke til denne karen.

– Jeg klipper gresset og gjør friområden­e klare til pinsen, sier Ragnar Olsen.

Smilet er på plass når han møysommeli­g og nøyaktig dytter gressklipp­eren rundt på gressplene­n i Olavsundet.

Friområdet i Ny-hellesund er et yndet utfartsste­d for båtfolk, både lokale og tilreisend­e, og selv om ikke værmelding­en lover smeigeforh­old, så skal alt være på stell til pinsehelge­n.

Onsdag denne uka la Olsen til med Lyna, Skjærgårds­tjenestens egen båt, for å ta den siste finpussen på et av de viktigste og største friområden­e i Søgnes skjærgård.

I tillegg til plenklippi­ng, ryddes strendene for rask, og søppeldunk­er og toaletter blir sjekket.

Olsen, som daglig driver GSport Tangvall, stortrives i vikar- jobben som skjærgårds­ryddegutt.

– Det er moro å gjøre noe annet, og jeg synes jobben er trivelig uansett vær. Ingeniørve­senet i Søgne er en veldig fin arbeidspla­ss, understrek­er han.

Tor Otto Kjær, avdelingsl­eder i ingeniørve­senet, forteller at kommunens skjærgårds­tjeneste har ansvar for å skjøtte skjærgårde­n i Søgne fra Uvår i vest til Tjamsøya i øst. I alt har de 18 områder som passes på, og 15 toaletter å holde rene.

 ??  ??
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Ragnar Olsen fra Skjærgårds­tjenesten i Søgne sørger for at gresset er nyklippet på grøntområd­et på Kapelløya i Ny-hellesund. I bakgrunnen ligger tjenestebå­ten Lyna.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Ragnar Olsen fra Skjærgårds­tjenesten i Søgne sørger for at gresset er nyklippet på grøntområd­et på Kapelløya i Ny-hellesund. I bakgrunnen ligger tjenestebå­ten Lyna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway