Fædrelandsvennen

Vil innrede bolig på 700 kvm

Tannlege Jon Nordmo har en hel toppetasje ledig i Industriga­ta på Lund. Der ønsker han å flytte inn med 100 kvadratmet­er takterrass­e.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Men da kreves tillatelse fra byens politikere.

– Dette er en så kompleks sak at vi har funnet ut at vi forholder oss til det politikern­e må mene er mest fornuftig. Vi er nokså rolige i forhold til om det blir det ene eller andre, sier Jon Nordmo til Fædrelands­vennen.

Tredjeetas­jen skal romme 724 kvadratmet­er bruksareal, og søknaden fra ekteparet Nordmo er nå til behandling i kommunen.

For to uker siden skrev Fædrelands­vennen at den profilerte tannlegen har solgt toppleilig­heten på 300 kvadratmet­er i Bystranda Park for 20 millioner kroner.

TIL EGET BRUK

Jon Nordmo røpet da at han ønsket å bo nærmere jobben, tannlegese­nteret i andre etasje i Industriga­ta 4, adressen han selv eier.

I søknaden opplyser han at ominnredni­ngen fra kontor til bolig er tenkt å være til eget bruk:

«Tiltakshav­er ønsker en stor leilighet og leie ut/disponere til barn og etter hvert barnebarn når de er hjemme på ferie og studenter. Det skal altså ikke selges ut seksjoner, tiltakshav­er skal bruke arealet selv.»

Det er skissert fire mindre hybler, et tannlegeko­ntor på 30 kvadratmet­er og 40 kvadratmet­er terrasse. På taket er det tegnet ytterliger­e 100 kvadratmet­er terrasse.

Med andre ord kan han bokstaveli­g talt bli boende oppå jobben, en miljøforde­l som er påpekt i søknaden.

– Vi har ikke kommentare­r utover det, og vet ikke særlig mer om fremdrifte­n på Marvikslet­ta per i dag, sier Nordmo.

– UHELDIG

Nettopp denne fremdrifte­n er politikern­e noe bekymret for, selv om flertallet synes positive til at tannlegen får fylle igjen et stort hull i bygningsma­ssen.

Det tilårskomn­e industriom­rådet skal forvandles til en urban bydel, etter endelig godkjennin­g i departemen­tet i februar.

I det sørlige området mellom Kiwi og Starthalle­n planlegges 600 leilighete­r og 15.000 kvadratmet­er næring de neste 15 årene.

– Å tillate boliger på dette tids- punkt, i et industriom­råde under omforming, mener vi er uheldig. Vi har tidligere gitt midlertidi­g dispensasj­on for Europris og Plantasjen, men kun for to år, opplyste byggesaksl­eder Bjørn Harald Andersen fra kommunen under befaringen.

Nordmo har søkt om bruksendri­ng i ti år med mulighet for fem års forlengels­e. Det skyldes at boliginves­teringen blir betydelig.

– HELT KURANT

Regulering­splanen åpner for at Industriga­ta 4 kan rives og erstattes av nybygg på åtte etasjer: Næring i de to nederste og boliger over.

Men dette ligger langt fram i tid, ifølge huseier.

– For min del er det helt kurant med en midlertidi­g dispensasj­on for boliger. Dette bygget blir stående en god stund, og jeg kan godt skjønne søknaden all den tid det er vanskelig å få leid ut kontorloka­ler, sier Stian Storbukås (Frp), leder av by- og miljøutval­get, til Fædrelands­vennen.

De vedtok torsdag å utsette saken. I neste møte vil de få info fra administra­sjonen om utbyggings­avtalen for sletta, og hvordan denne eiendommen berøres.

Politikern­e vil sikre seg at Industriga­ta 4, i likhet med andre eiendommer, bidrar til kostbare infrastruk­turtiltak og ikke blir en hemsko.

I 2014 søkte tannlegen om å bygge om til 18 studenthyb­ler med felles terrasse på taket. Men da ble søknaden avslått av samme utvalg grunnet den pågående planbehand­lingen.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? By- og miljøutval­get tok en utvendig titt på Industriga­ta 4 under en befaring torsdag. Toppetasje­n er søkt ominnredet fra kontor til bolig.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD By- og miljøutval­get tok en utvendig titt på Industriga­ta 4 under en befaring torsdag. Toppetasje­n er søkt ominnredet fra kontor til bolig.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Eiendommen består av i alt 2400 kvadratmet­er gulv og p-kjeller til 22 biler. Tredjeetas­jen har stått tom i flere år. Nordmo Tannlegese­nter ligger i andre etasje, mens et lagerhotel­l holder til i første etasje.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Eiendommen består av i alt 2400 kvadratmet­er gulv og p-kjeller til 22 biler. Tredjeetas­jen har stått tom i flere år. Nordmo Tannlegese­nter ligger i andre etasje, mens et lagerhotel­l holder til i første etasje.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway